Една от най-известните атракции на Китай са многобройните стъклени мостове,

...
Една от най-известните атракции на Китай са многобройните стъклени мостове,
Коментари Харесай

Китай, стъклените мостове и какво решение взе държавата

Една от най-известните атракции на Китай са многочислените стъклени мостове, в които страната влага.

В Китай има над 2300 стъклени моста и безчет стъклени пътеки. Стъклените атракции са опит за привличане на туристи и добиване на облага от възходящия вътрешен туризъм в страната.

Предназначени са да бъдат футуристични чудеса, позволяващи на търсещите тръпката туристи да се усещат по този начин, като че ли се разхождат в облаците, стъклените атракции последователно се трансфораха в опасност за живота на доста хора. Един екскурзиант почина, а шестима други бяха ранени, откакто паднаха от стъклен мост в провинция Гуанси.

Именно поради зачестилите произшествия и от съображения за сигурност Китай затвори 32 стъклени моста и пешеходни пътеки в провинция Хъбей в североизточната част на страната през последните 18 месеца.

Сред затворените атракции е и Хонгягу, който до неотдавна носеше купата за най-дългия стъклен мост в света. Със сигурност не е за хора със слаби сърца, защото структурата виси на 218 метра над земята сред два планински върха. Дълъг е 488 метра и необятен към два метра. Освен това леко се поклаща, до момента в който хората вървят по него. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР