Една от най-големите улици в Скутаре „Христо Смирненски“ продължава да

...
Една от най-големите улици в Скутаре „Христо Смирненски“ продължава да
Коментари Харесай

Голяма улица в Скутаре е кална вада, промяна се очаква след ремонта на жп възел-Пловдив

Една от най-големите улици в Скутаре „ Христо Смирненски “ продължава да стои без асфалт, а до полагането му няма да се стигне скоро. След като освен локални, само че и работещи в околните предприятия показаха възмущение, кметът на селото Стоян Добрев съобщи за TrafficNews , че в околните месеци тази процедура е невъзможна.

„ Ул. „ Христо Смирненски “ доста от дълго време мислим по какъв начин да бъде асфалтирана. Тъй като тя е успоредна на жп линиите, които следва да бъдат ремонтирани по свързването на скоростната линия Пловдив-Скутаре, ще би трябвало още веднъж да забавим ремонта “, съобщи Добрев.



Припомняме, че преди близо седмица с първа копка в Пловдив стартираха строителните действия по контракта за рационализация на жп сектори Пловдив-Скутаре и Пловдив-Крумово, част от план „ Развитие на железопътен възел Пловдив”.

„ За страдание, няма да може асфалтирането да се поеме от плана. От НКЖИ разясниха, че би трябвало да изчакаме. Прогнозно, дейностите по рационализация ще са подготвени след година, като едвам тогава ще се тръгне по посока асфалтиране на успоредната на линиите улица “, добави кметът на Скутаре.

Той съобщи, че тази година ще се обърне внимание на тротоарните настилки и запълване на дупки в Скутаре. Средствата за тях, както и за ул. „ Христо Смирненски “ ще се отпускат от общината.



Припомняме, че публичната поръчка за железопътни сектори Пловдив-Крумово и Пловдив–Скутаре, както и четирите гари - Пловдив Разпределителна, Тракия, Скутаре и Крумово бе пусната на инженеринг и включва модернизацията на стоманения релсов път, уреди - подлези, надлези и пасарелки, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации по горепосочените железопътни сектори и зони.

Освен всички усъвършенствания и поправки, ще бъдат построени и шумозащитни уреди в урбанизираните територии и защитни огради по цялото продължение на жп линията.

Модернизацията ще се извърши от обединяване „ Геострой Лантания”, в което водещ сътрудник е „ Геострой “. Стойността на контракта по плана е 132 520 700 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване – до 35 месеца.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР