Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в Индия

...
Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в Индия
Коментари Харесай

Откраднаха Bitcoin за над $3 милиона от криптоборса. Подозират един от шефовете й

Една от най-големите платформи за търговия с криптовалута в Индия Coinsecure е станала жертва на грабеж.

Откраднати са към 438 биткойна на стойност към 190 млн. рупии (над 3 млн. долара) от главния портфейл на криптоборсата. Кражбата евентуално е осъществена от вътрешен човек.

" Нашите средства в Bitcoin са били изложени и наподобява са били източени на адрес, който е отвън нашия надзор ", обявиха от компанията.

" Самата ни система в никакъв случай не е била компрометирана или хаквана. Настоящият проблем сочи към загубите, породени по време на упражнение за добиване на BTG (Bitcoin Gold), който да се популяризира до нашите клиенти ", разяснява в изказване криптоборсата.

Coinsecure увери клиентите си, че работи за възобновяване на средствата и ще компенсира загубите им.

Скандалът се разрасна, откакто за кражбата бе обвинен стратегическият шеф, който е провел злощастната трасанкция.

" Нашият стратегически шеф, доктор Амитаб Саксена, извличаше BTG и твърди, че средствата са изгубени по време на извличането на частните ключове ", описват от Coinsecure.

Саксена поддържа версията, че средствата са " откраднати от Bitcoin портфейла на компанията заради някаква офанзива ".

Изпълнителният шеф и създател на криптоборсата Мохит Калра не повярва на думите му и го подозира в присъединяване в кражбата. Според него Саксена е " измислил подправена история, с цел да отклони вниманието му и може да има присъединяване в целия този случай ".

Калра е подал тъжба в полицията против сътрудника си, настоявайки да му бъде конфискуван паспорта, тъй като се съмнява, че обвиненият може да напусне страната.

Кала основава Coinsecure през 2014 година и единствено той и Саксена имат частни ключове за основния портфейл на борсата. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР