Една от най-големите криптоборси в света – Crypto.com, която преди

...
Една от най-големите криптоборси в света – Crypto.com, която преди
Коментари Харесай

Работещата в България Crypto.com съкращава 20% от служителите си

Една от най-големите криптоборси в света – Crypto.com, която преди няколко години построи огромен екип и в България – в този момент разгласи, че редуцира към 20% от световната си работна мощ. Това е следващото орязване на екипите на компанията и идва на фона на продължаващите провокации в промишлеността, задълбочени от колапса на FTX предходната година.

Съобщението на основаната в Сингапур компания идва на фона на опасения по отношение на запасите и платежоспособността в целия бранш и единствено няколко дни откакто конкурентните тържища Coinbase и Huobi оповестиха проектите си да съкратят към 20% от своя личен състав. Източник разяснява през Reuters предходната седмица, че Genesis също е орязал работни места, равняващи се на 30% от работната мощ.

С всеобщите съкращения фирмите пробват да преодолеят макроикономическия спад на фона на възходящите лихвени проценти. Същевременно неотдавнашният срив на FTX „ доста накърни доверието в промишлеността “, сподели основният изпълнителен шеф на Crypto.com Крис Марсалек в изказване.

Колапсът на FTX бе най-големият в поредицата от огромни сривове, свързани с криптовалути през 2022 година Той задълбочи поевтиняването на токените и сложи почти 1 милион кредитори пред загуби от милиарди долари.

Поради тази причина, до момента в който продължаваме да се фокусираме върху рационалното финансово ръководство, взехме сложното, само че нужен решение да създадем спомагателни съкращения, с цел да нареждаме компанията за дълготраен триумф. “

Crypto.com не прецизира кои екипи са наранени от съкращенията, само че споделя, че пострадалите към този момент са известени. Компанията твърди, че дейностите няма да повлияят на активността ѝ и нейното показване. 
Българската диря
Международната компания обаче има свое поделение и в България, на което е поверено осъществяването на разнообразни бизнес процеси, поддръжка и бек офис услуги. Не е ясно дали съкращенията в Crypto.com, които ще бъдат вторите в границите на към половин година, ще обиден тукашния екип. 

Първата вълна съкращения в Crypto.com предишното лято обаче го застигна и то тежко. Според неофициална информация на Economic.bg към оня миг в софийския офис бяха останали към 1000 души, откакто по-рано броят на наетите набъбна скокообразно – от 54 души през 2019 година, през 328 през 2020 година до към 3000 през 2021 година
 „ Игра на криптотронове “: Зимата на българския пазар на труда
Стъпването на компанията в България и експоненциалния ѝ напредък се случиха редом с бурното развиване на криптосектора и повишаването на цените на криптоактивите през миналите няколко години.
 Станете част от общността на Economic.bg във Viber
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинсъкращения платформа криптовалути crypto.com ПоследниНай-четениКомпании 24 Талантите от „ Бон-Бон “ стават посланици на младежката стратегия на Пощенска банка Компании 48 Работещата в България Crypto.com редуцира 20% от чиновниците си Политика 216 Държавата към този момент може да поеме контрола над „ Лукойл “ Здравеопазване 120 Строителството на Националната детска болница може да стартира през 2024 година Енергетика 21261 „ Елхим-Искра “ създаде индустриална батерия, подобаваща за ВЕИ Любопитно 9670 Шведска компания откри най-голямото находище на редкоземни метали в Европа Компании 8250 Прокуратурата разказа Nexo като пирамида от кухи компании с незаконни клиенти Компании 7026 Български и непознати служби претърсват офисите на Nexo в София Всички новини14:26 Компании 48 Талантите от „ Бон-Бон “ стават посланици на младежката стратегия на Пощенска банкаОще от КомпанииВиж всички Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР