Една от най-големите компании в сектора на недвижими имоти в

...
Една от най-големите компании в сектора на недвижими имоти в
Коментари Харесай

Китайският строителен предприемач Country Garden пропусна плащане по доларови облигации

Една от най-големите компании в бранша на недвижими парцели в Китай е близо до банкрут. Country Garden не е направила последното си погашение на дълг в размер на 15 млн. $, като това е вторият път, в който това се случва в последните две години.

Неплащането би провокирало кръстосано несъблюдение в други облигации на Country Garden, както е общоприетоо в договорите за облигации. Компанията има офшорни облигации на стойност от съвсем 11 милиарда $ и несъблюдение би сложило началото на едно от най-големите преструктурирания на корпоративни задължения в локалната история.

Един собственик на облигации на въпросния транш, който отхвърли да бъде разпознат, обсъждайки поверителна информация, съобщи пред Reuters, че не е получил заплащане по купона, защото 30-дневният гратисен интервал е завършил. Друг източник, осведомен със обстановката, сподели, че заплащането на купона не е било осъществено до 13:00 GMT в сряда.
Реклама
Потвърждение за невъзможността за погашение на отговорностите пристигна и от самата компания. Country Garden повтори в сряда, че чака да не може да извърши всичките си офшорни дългови отговорности и се надява да потърси " холистично " решение на своите компликации. За първи път компанията заяви за сходна опция предходната седмица, само че въпреки всичко имаше очаквания, че ще се откри метод отговорностите да бъдат погасени. Какво чака Country Garden Акциите на компанията изгубиха към 70% от цената си тази година. Доларовите облигации на компанията сега костват към 6 цента в съпоставяне със 70 цента при започване на годината, демонстрират данни на LSEG.

Очакванията на притежателите на облигации са дългът да бъде преструктуриран. " Готови сме да си тръгнем с някои загуби, само че просто се надяваме, че процесът на преструктуриране може да бъде ефикасен и по-малко мъчителен спрямо други компании като Evergrande ", сподели пред Reuters управител на активи в Съединени американски щати, който държи доларови облигации на Country Garden.

Анализаторът на CreditSights Никълъс Чен планува, че всяко преструктуриране на дълга евентуално ще включва дълго очакване за кредиторите на Country Garden. Според него сюжетът ще бъде сходен на този при случая на Sunac, когато преструктурирането на дълга лиши над година.

Country Garden обаче е в по-добро положение по линия на дълга в съпоставяне със Sunac. Наскоро компанията получи тригодишно удължение на заплащанията за осем излъчвания облигации на стойност от към 1.5 милиарда $. Проблемите за бранша на недвижими парцели не престават Десетки други китайски строителни бизнесмени са в сходна обстановка. От 2021 година целият бранш изпитва проблеми с ликвидността, когато държавното управление вкара ограничения за справяне с доста високите равнища на дълг в сегмента. Индустрията съставлява една четвърт от икономическата активност на Китай и продължителните й проблеми се отразиха върху втората по величина стопанска система в света.
Реклама
Пропуснатото заплащане на Country Garden идва след следствие на ръководителя на към този момент изпадналия в несъстоятелност съперник China Evergrande, като това беше и първата огромна компания, която публично стигна до състояние, в което не може да изплаща задълженията си.

" Основна разлика сред Country Garden и Evergrande е, че първото е било " по-доброто дете " от самото начало ", сподели пред Reuters Ферн Уанг, старши анализатор в KT Capital Group. Като прибавя, че Country Garden е била измежду дребното огромни разработчици, които са изпълнили и трите условия за съотношението на дълга, въведени през 2021 година, до момента в който Evergrade не е извършил и трите.
Свързани публикации Войната в Украйна се отрази съществено на производството на торове 22 август 2023, 10:37 Руска шпионска мрежа продължава да внася неразрешени от глобите технологии 8 май 2023, 12:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР