Една от най-големите инвестиционни възможности през идното десетилетие ще бъдат

...
Една от най-големите инвестиционни възможности през идното десетилетие ще бъдат
Коментари Харесай

Битката за безсмъртие - индустрия за 600 млрд. долара

Една от най-големите капиталови благоприятни условия през идното десетилетие ще бъдат фирмите, които работят за отсрочване на човешката гибел. Очаква се този пазар да доближи 600 милиарда $ до 2025 година, предвижда една от най-големите капиталови банки в Съединени американски щати.

Анализaторите от Bank of America Merrill Lynch Феликс Тран и Хайм Израел имат вяра, че компании, изследващи човешкия геном - като Illumina, софтуерни играчи - като Alphabet, и биотехнологични компании - като Novartis, са на прага на открития, които ще доведат до „ невиждано увеличение на качеството и продължителността на човешкия живот ", предава CNBC.

Според анализаторите, нововъведенията в науката за геномите, преноса на данни и „ безмсъртието ” скоро могат да доведат до това човешкият живот да продължава надалеч оттатък 100 години.

Медицинското знание ще се удвоява на всеки 73 дни от 2020 година, като за съпоставяне това се е случва на всеки 3.5 години през 2010 година, а разноските за геномно секвениране (метод, посредством който се изследва точната поредност на ДНК) са намалели с 99.999% по отношение на 2003 година до момента, показват Израел и Тран.

Според тях, всичко това основава нови упования към медицината за удължение на човешкия живот на база techmanity гражданска война, или казано с други думи – на база срещата на технологията (technology) с човечеството (humanity).

Удължаването на човешкия живот – обичана тематика на научнофантастичните романи – стартира да се трансформира в конкурентен способ за изкарване на пари от финансовите пазари.

Bank of America откроява пет ниши с капацитет в тази промишленост, достигаща 110 милиарда $ – просвета за човешкия геном, данни/изкуствен разсъдък, храна на бъдещето, " величие " и " лунна медицина ", както и няколко акции, които оферират излагане на наклонността.

Геномика

Геномика, или науката за човешкия геном, се чака да бъде промишленост на стойност 41 милиарда $ до 2025 година, като ще обезпечи „ последващо потомство технология за редактиране на гени, предлагаща евентуално революционен прогрес в предварителната защита и лекуването на заболявания ”, показват от Bank of America.

Компании, като оценената на 46 милиарда $ Illumina, която се занимава с геномно секвениране, оценения на 27 милиарда $ производител на лабораторно съоръжение Agilent и оценения на 89 милиарда $ производител на научно съоръжение Danaher, са част от новата наклонност.

Конкретно Illumina играе значима роля в проучванията на заболявания, създаването на медикаменти и основаването на молекулярни проби, прибавят Тран и Израел.

Данни/Изкуствен разсъдък

Растежът на изкуствения разсъдък, смесен с огромния размер данни за здравето на хората, би трябвало да помогне на откривателите в идните години да проучват патологията, аргументите и резултатите на болесттите.

Подобрения в технологията имат капацитета да понижат разноските за здраве и да създадат прецизната медицина налична, считат анализаторите.

Сред фирмите на този пазар, който се чака да нарасне до 36 милиарда $ до 2025 година, попадат колоси, като Alphabet, Amazon и Apple.

Храна на бъдещето

Перспективните компании, разработващи храни на бъдещето, които се чака да обезпечат „ по-здравословно хранене и стабилно човечество на планетата ”, са Dow DuPont и WW International.

Според анализаторите на Bank of America, тези компании би трябвало да подобрят генното инженерство в земеделието, което би трябвало да докара до по-здравословен метод на живот и ползване.

„ Безсмъртие ”(ammortality)

Темата за „ безсмъртието ” се чака да сътвори пазар на стойност 504 милиарда $ до 2025 година Иновациите би следвало да доведат до удължение на човешкия живот и елиминиране на заболяванията.

Компании, които играят огромна роля в тази ниша, са Intuitive Surgical и Zimmer, които работят с Apple Watch за провеждането на клинично проучване на 10 хиляди пациенти, страдащи от болки в колената и тазобедрената става.

„ Лунна медицина ” (Moonshot medicine)

Компаниите в тази сфера, чието име съставлява метафора за напредничави медикаменти и медицински процедури, включват добре познатата Illuminа, както и други компании, занимаващи се с човешкия геном, като Sangamo, Vertex Pharma и Neurocrine.

Тези компании работят по основаването на лекуване за едни от най-коварните заболявания, като Паркинсон и Алцхаймер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР