Една от най-големите фигури в историята на художествената гимнастика в

...
Една от най-големите фигури в историята на художествената гимнастика в
Коментари Харесай

Нешка Робева разсипа Илиана Раева: Някои имат усти, но нямат глави

Една от най-големите фигури в историята на художествената гимнастика в България Нешка Робева нападна остро управлението на родната федерацията в лицето на ръководителя й Илиана Раела след европейското състезание в Киев. Причината е отсъствието на ансамбъла от шампионата поради позитивна проба за COVID-19 на Ерика Зафирова и неналичието на медали в самостоятелната конкуренция при дамите.

Ето какво е написала Нешка Робева във " Facebook ":
" Отмина Европейското състезание – Украйна 2020 година

Едно състезание безусловно друго от всички, които сме гледали… Първенство, по време на което, светът е западнал в очакване... Недоверие… Ужас. Едни имат вяра, други – не… Болестта, като че си играе с нас…

Затвориха учебни заведения, театри, препълниха болниците…

Отмениха Олимпиада…, Световни и Европейски шампионати по разнообразни спортове…
И тъкмо тогава управлението на UEG реши, че ще организира шампионата по художествена гимнастика. И то в Киев… Можем единствено да поздравим и ръководителите от UEG и уредниците на шампионата в Украйна. Провеждането на това съревнование бе нужен и мощен ход. Хората се нуждаят тъкмо от това – проява на силата на духа, превъзмогване на страха, битка и победа… Победа на младостта над страха… Животът, който продължава… Да поздравим всички участници, да поздравим победителките. Да поздравим нашите деца и треньори – Малката сладка Стили и Ева... Боряна.

Без ръководителите и ще изясня за какво.

Мисля, че не би трябвало да си доста интелигентен, още по-малко талантлив, с цел да предвидиш, че успеха ще бъде за тези, които съумеят да запазят здравето си и вземат участие.

Мисля, че нашият отбор щеше да бъде безспорен отличник.

Защо не взе участие?

Защото го управляват хора, които имат уста, само че нямат глави. На въпроса ми: „ Как допуснахте болест в тима, месец преди надпреварата? “ /Бащата на една от състезателките бе пренесъл болестта./ И тогава чух умопомрачителен отговор: „ А Вие какво желаете, децата да не виждат родителите си? “ Децата?! Тези, които са напуснали фамилиите си, с цел да се състезават и чиято цел е ясна – подготовка, присъединяване, битка и победа в надпревари. Дейност прекомерно скъпо струваща и платена на фона на общата бедност, която царува в държавата… Деца сред 17, 20 и нагоре години? В разгара на пандемията да види баща си?! Месец преди Европейското? Това звучи жалко до идиотизъм. В бъдещата история на този спорт в раздела, „ Е няма такова животно “ ще бъде записано със златни букви „ Една видя татко си, четири други и България не видяха златните медали, тъй като не видяха и Европейското “.

Катрин Тасева доста страдала през тази година?! Кой го позволи? Май изкарала Короната от коша с лъжите и я сложила не където би трябвало. Преди два месеца четохме и слушахме за „ героизма “ на Катрин и Воложанина с толкоз тежки контузии, по какъв начин играят и самоотвержено пазят името на Клуб „ Илиана-Левски “? Контузени, с болки в кръста, в краката в главата и под дърво и камък, само че завоюваха купата за обичания /правилния/ клуб. Лъчезара Пекова и Невяна Владинова бяха контузени /за едната към този момент се съмнявам/, само че и дума не е ставало да им предлагаме да вземат участие за „ Левски “. Предстояха им доста по-важни изяви, бяха национални състезателки…

Въпроси:

1. Защо толкоз доста контузии в националния тим при толкоз доста възобновяване, разтривки, рехабилитация, почивки на море, високопланинско встъпване в подготвителния период… И при толкоз малко тренировки и натоварване. Не е ли време да се потърси повода?

2. Кой носи отговорност и кой ще понесе следствията от неучастието на отбор дами?3. Кой е позволил и кой ще понесе отговорността по тази причина, че пред национални състезателки, като приоритет се слага клубно съревнование?

Време е някой да дава отговор, както пред сътрудниците си, пред родителите, почитателите и министерството, като признае позволените неточности, тъй като другояче ще решим, че Бог не обича смелите, само че до известно време гледа сеира на наглите….

Е, аз като Нешка Робева, която е на 74 година, само че към момента е пощадена от старческата деменция ще загатна, единствено ще загатна, за един въпрос, който давам обещание, че в случай че не се вземат ограничения за промяна на обстановката, ще развия с подробности…

Преди 4 година, когато на Оценка за съвместимост, И. Раева съобщи, че най-голямата неточност е била, че е разрешила Н. Владинова и К. Тасева, да се приготвят децентрализирано на „ Герена “, аз прекомерно прочувствено заявих, че взимайки ги на „ Раковски “, ще ги провалят.

Невяна, която под вещото управление на….. на „ Раковски “, все едно на кого, бе блъснала дъното с 20-ото си място, изтеглена на „ Герена “, завоюва единствена квота за България /индивидуално/ и седмо място на Олимпийски игри...

Може би съм се объркала?! Ежедневно слушам, /но не разбирам/, че триумфът й, както и кариерата, с помощта на централизираната подготовка, били невероятни?! А за Катрин да не говорим… Сбъркала съм, те не се подготвяли за съревнование и за шампионки, те се подготвяли за ръководителки… Повечето заплащат, с цел да учат, на други им заплащат, с цел да?!...

Не съм пророчица, само че при съществуването на обикновена мисловна активност, човек би трябвало да се замисли, планува, реши и промени някои неща. И да спрат да дрънкат, тъй като, в действителност ще престанем да тъгуваме и ще стартираме да се смеем.

Казах и заставам зад думите си. Но споделих прекомерно малко.

Особено след звучните шамари, които К. Дунавска и М. Василева, зашлевиха пред цяла Европа на тези, които ги прогониха от Родината…

Ще пиша, тъй като заслужават. И заслужат да бъдат отделени. И заслужават особено място, което имат от дълго време в моето сърце….

Ще пиша и за „ Македончето “ – Рейчи, тъй като „ И самичък войнът е войник “.

„ Истината е потребна за този, на който я споделят и нездравословна за този, който я споделя “ – Блез Паскал

Дано! Въпреки че… "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР