Една от най-големите европейски държави прави всичко възможно да ограничи

...
Една от най-големите европейски държави прави всичко възможно да ограничи
Коментари Харесай

На Острова взеха още мерки за борбата с Омикрон

Една от най-големите европейски страни прави всичко допустимо да ограничи разпространяването на новия вид на ковид.

Британското държавно управление разгласи през днешния ден спомагателни ограничения за битка против разпространяването на разновидността Омикрон на ковид, в това число разширение акцията за имунизиране с бустерни дози и за над 30-годишните, считано от през днешния ден, съобщи Франс п,ес.

От вторник изцяло имунизирани хора, дали позитивна проба за ковид, ще би трябвало да си вършат всекидневно антигенен тест в продължение на седмица, до момента в който тези, които не са имунизирани, би трябвало да се изолират за 10 дни, разгласи министерството на опазването на здравето.

Вариантът Омикрон бързо навлиза в Обединеното кралство и се чака доникъде на месеца да стане доминантен, съобщи здравният министър Саджид Джавид. Той разясни, че новите ограничения целят ограничение на въздействието на разпространяването на болестта върху всекидневния живот на хората, като в същото време спомагат за понижаване на разпространяването на Омикрон. Джавид прикани популацията да се имунизира и да си сложи бустерна доза допустимо най-скоро.

Правителството счита да предложи трета доза ваксина на всички над 18-годишна възраст в Англия до края на януари, а от на следващия ден хората над 30-годишна възраст към този момент ще могат да си записват час за слагане на подсилваща доза.

Тези известия се прибавят към новите ограничения, показани от премиера Борис Джонсън, измежду които са връщане към работа от у дома и въвеждане на зелен документ за посещаване на някои места.

Сега новите ограничения ще би трябвало да бъдат гласувани от депутатите във вторник. Те би трябвало да бъдат утвърдени с поддръжката на опозиционната Лейбъристка партия, макар недоверието на част от консервативните депутати на Джонсън.

Новите ограничавания се вкарват малко повече от година след началото на имунизационната акция в Обединеното кралство, една от страните, които са най-тежко наранени от пандемията - с 146 000 умряли и към 50 000 нови случая, регистрирани ежедневно.

Малко повече от две седмици след определяне на Омикрон в Обединеното кралство, министърът на образованието Надим Захауи разгласи през днешния ден по телевизия " Скай нюз ", че първите хора, инфектирани с този вид на ковид, са настанени в болница.

В Лондон Омикрон се открива в една трета от случаите на COVID-19, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР