Една от най-бедните страни в Европейския съюз, дълго време считана

...
Една от най-бедните страни в Европейския съюз, дълго време считана
Коментари Харесай

Унгарсият портал https://444.hu/: България тайно доставя гориво и боеприпаси на Украйна в първите месеци на войната

Една от най-бедните страни в Европейския съюз, дълго време считана за братска на Москва, скрито е доставяла на Украйна огромни количества муниции и дизел през първите месеци на войната, съгласно отчет на английския вестник The Guardian.

Според някогашния министър председател Кирил Петков и финансовия министър Асен Василев, напролет на 2022 година България е осигурявала 30% от боеприпасите за украинската страна, а също – 40% от горивото. Те потвърдиха това дружно с Дмитро Кулеба, украинският външен министър, в изявление за Die Welt.

The Guardian написа, че Петков е трябвало да извърши всичко това скрито, защото доста хора в българската политика намерено симпатизират на Кремъл, като социалистическите съдружни партньори на Петков. Според социологическите изследвания над 70% от българите се опасяват да не бъдат забъркани във войната и са срещу доставката на оръжие за Украйна.

Оказа се още, че България не е доставяла муниции и горива непосредствено за Украйна, а както написа публикацията, посредством български медиатори са били превозени по въздух през Полша и по суша през Румъния и Унгария. Транспортните разноски са платени от Съединени американски щати и Англия.

Москва отвърна на всичко това с хакерска атака и прекъсване на доставките на газ за България още на 27 април. Петков сподели, че енергийната рецесия в последна сметка е позволена посредством образуване доставката на два танкера с полутечен природен газ от Съединените щати, твърдейки, че  " постоянно има излаз от зависимостта от Русия ".

Правителството на Петков най-сетне падна след избор на съмнение през юни, а през декември 2022 година българският парламент гласоподава публично да позволи доставките на оръжие за Украйна.

Превод: доктор Радко Ханджиев

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР