Една от мегазвездите на футбола в близкото минало - Дейвид

...
Една от мегазвездите на футбола в близкото минало - Дейвид
Коментари Харесай

Бекъм взима $210 млн., за да лъска имиджа на Катар

Една от мегазвездите на футбола в близкото минало - Дейвид Бекъм, ще бъде показан идната седмица като лице на международното състезание в Катар следващата година. Според информация на британски и американски медии, 46-годишният англичанин е приел офертата на емирството и ще подпише най-скъпия в историята контракт за рекламно лице. 

Бекъм се ангажира освен да е лице на Мондиал 2022, само че и в идващите 10 години да бъде международен дипломат на катарския спорт, против което ще получава по 15 млн. паунда (близо $21 млн.), или общо 150 млн. паунда ($210 млн.). 

Англичанинът, който сега е притежател на клуба от американската Мейджър лига " Интер " (Маями), по-рано този месец бе в Доха за една седмица, като обиколи стадионите, построени за международното състезание и се срещна с някои от високопоставените лица в емирството. 

Счита се, че ходът с привличането на Бекъм за рекламно лице, е опит на Катар да заглуши острите рецензии по света за неспазването на човешки права, отрицателното отношение към дамите и LGBT общността.

В допълнение са и информациите в последните години за ужасяващите условия за работа на хиляди чужденци, наети да строят ултрамодерните игрища за мачовете на Мондиал 2022. Според скорошно следствие на британския вестник " Гардиън ", от 2010 година, когато Катар завоюва семейството на международното състезание, до края на 2020 година, над 6500 емигранти от Индия, Пакистан, Непал, Бангладеш и Шри Ланка са умряли на строителните обекти. Разследването се базира на данни от съответните страни за починали в емирството техни жители. Но се твърди, че умрелите по градежите са доста повече, защото няма надеждни данни за служащите от Филипините, Кения и Етиопия и други страни.

Световното състезание по футбол следващата година ще се организира между 21 ноември и 18 декември и ще бъде първото, което няма да е през лятото, а в разгара на сезона в клубния футбол по света. Това решение се наложи поради огромните жеги през лятото в Катар, само че срещна голяма вълна неодобрение от някои национални футболни федерации. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР