Една от жертвите на полицаите от столичното Четвърто РПУ, обвинени

...
Една от жертвите на полицаите от столичното Четвърто РПУ, обвинени
Коментари Харесай

Жертва на полицаите от 4-то РПУ разказа как е бил изнудван

Една от жертвите на служителите на реда от столичното Четвърто РПУ, упрекнати в незаконна скица за изнудване, разкри по какъв начин е бил изнудван от ченгетата.

Натискът почнал още през септември предходната година с чести визити от икономическа полиция в наргиле бара на Христо Апостолов. „ На втората - третата инспекция към този момент започнаха да изясняват, че нещата са съществени и, че не мога да си разрешавам такива произволи, както всички останали си заплащат по този начин и аз би трябвало да си заплащам. На идване - всякога друго - по 200, по 300 лв., по 400 лв. желаеха на моменти, до момента в който не пристигна моментът с ангажимента. Понякога като дадеш 200 лв., те ти се мусят”, описа той пред камерата на Нова телевизия.

„ Натискаха ни да може да работим умерено, да им плащаме всеки месец избрана сума? То имаше пазарлъци, първоначално желаеха 1200 лв., на 600 склониха”, добави още Апостолов. И по този начин след ангажимента за 3 месеца платил към 1800 лв. за два обекта, като след първото заплащане се оплакали в полицията.

А съгласно юриста на Красимир Кръстев - задържаният началник на звено в 4-то районно, един от арестуваните служители на реда необичайно се е трансформирал в очевидец на обвиняването. „ Свидетелят Апостолов – този поддръжник, който съгласно мен умерено е следвало да бъде в ареста, не знам за какво е решено, че може да бъде очевидец, откакто той е ходил, той е водил диалози, той е желал рушветите. Подозирам, че в бъдеще го чака една добра кариера в МВР”, сподели юристът Иво Найденов.

На 23 януари общо петима служители на реда бяха арестувани. На четирима бяха повдигнати обвинявания. За водач е апетитен началникът на Сектор „ Икономическа полиция” в 4 РПУ Красимир Кръстев. Според събраните доказателства от началото на 2017 година десетки търговци в столичния квартал „ Лозенец” са плащали, с цел да не бъдат проверявани или да бъдат предупреждавани за инспекции.

Припомняме, през днешния ден Специализираният съд остави в ареста упрекнатите в изнудване служители на реда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР