Една от емблемите на Барселона в последните години Жерард Пике

...
Една от емблемите на Барселона в последните години Жерард Пике
Коментари Харесай

Пике остава в Барса за дълго, струва половин милиард

Една от емблемите на Барселона в последните години Жерард Пике обвърза дълготрайно бъдещето си с клуба. Той преподписа договора си с родния клуб до 30 юни 2022 година, заяви уеб сайтът на каталунците.

В договора му е включена уговорка за предварително преустановяване, която е в размер на половин милиард евро. Точно такава уговорка задейства ПСЖ, с цел да вземе Неймар през лятото и по тази причина "блаугранас " се презастраховат с фрапантно нарастване на сумите в контрактите на звездите си.

В околните дни се чака и формалната гала по подписването на договора на Пике. По всяка възможност това ще се случи точно на рождения му ден на 2 февруари, само че всичко зависи от уговорките и на двете страни.

Жерар Пике стартира кариерата си в "Ла Масия " още 10-годишен през 1997 година преди да премине в Манчестър Юнайтед през 2004 година Хосеп Гуардиола го откупи през 2008 година, когато пое клуба и от този момент централният защитник не е ходил на никое място другаде.

Ако изкара контракта си до дъно, той към този момент ще е на 35 години, тъй че това е в случай че не последният, то сигурно предпоследният му огромен контракт с родния клуб.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР