Една от емблемите на българския волейбол през ХХI век -

...
Една от емблемите на българския волейбол през ХХI век -
Коментари Харесай

Теди Салпаров пак е национал

Една от емблемите на българския волейбол през ХХI век - Теодор Салпаров, ще играе още веднъж с екипа на националния тим след спиране от 41 месеца. 
Либерото, което през август става на 41 години, отпътува с " лъвовете " за Франция, където в Орлеан е втората спортна седмица за нашите. 
Салпаров игра за последно в националния тим при започване на 2020 година на олимпийската подготовка в Берлин. Либерото и капитанът Виктор Йосифов бяха оповестили, че в случай че България не се класира за Игрите в Токио, ще прекратят кариерата си в държавния отбор след шампионата. Там нашите отпаднаха в полуфиналната фаза и останаха без квота.
Салпаров заменя Мартин Божилов, който игра в първия шампионат в Нагоя.
Разпределителят на ЦСКА Делчо Раев заменя Георги Братоев. При посрещачите младият Светослав Иванов заема мястото на Николай Пенчев. България излиза в Орлеан против Бразилия на следващия ден от 21,30 ч.
В четвъртък е мачът им с Канада от 17,30 ч. В петък още веднъж от 17,30 ч. " лъвовете " срещат бронзовите медалисти от Токио 2020 Аржентина. 
В последния си мач в Орлеан възпитаниците на Пламен Константинов ще мерят сили с Куба от 14 ч.
Във Франция " лъвовете " ще гонят победи, с цел да си обезпечат оставането в Лигата на конференциите. Отборът ни е един от кандидатите и надлежно би трябвало да пази мястото си в шампионата.
Александър Николов ще пропусне третия шампионат от 4 до 10 юли в Анахайм, Съединени американски щати. Младият ни национал ще бъде зает с младежкия отбор на България, на който следва присъединяване в Световното състезание за мъже под 21 година в Бахрейн (7-16 юли). 19-годишният Алекс е водачът на най-успешната ни волейболна групировка през последните години.
В Съединени американски щати противници на България ще са Германия, Иран, Сърбия и домакините. Поне на книга, по отношение на тези от шампионата във Франция, противниците наподобяват по-преодолими.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР