Една от американските компании, които работи върху технологията за свръхзвуков

...
Една от американските компании, които работи върху технологията за свръхзвуков
Коментари Харесай

Двете места в Европа, които свръхзвуковия транспорт Hyperloop ще се появи в следващите години

Една от американските компании, които работи върху технологията за свръхзвуков превоз, движещ се с над 1000 километра в час, разгласи публично първите две места в Европа, през които ще минава построеното от тях трасе.

Hyperloop One разгласи печелившите от своята самодейност Hyperloop One Global Challange, която стартира през май 2016 година. Нейната цел беше да бъдат избрани обитаемоте места, които биха имали най-големи изгоди от построяването на системата.

В предпоследния кръг влязоха няколко европейски страни, само че на финала за плана беше определена Англия. Става въпрос за линията сред Единбург и Лондон и тази сред Глазгоу и Ливърпул.

Разбира се не е ясно дали точно там ще бъдат издигнати едни от първите трасета на транспортната система.

 10 маршрута в Европа, по които може да тръгне свръхзвуковият превоз Hyperloop
10 маршрута в Европа, по които може да тръгне свръхзвуковият превоз Hyperloop

Кой ще минава най-близо до България?

Идеята на самодейността беше обособените страни да приготвят свои оферти към Hyperloop One, като екипи експерти от спечелилите ще могат да работят в тясно съдействие с инженерите на Hyperloop One и ще могат да я трансфорат своите планове в действителност.

Сред печелившите са още Канада, Индия с два маршрута, Мексико и Щатите с четири маршрута.

Въпреки безбройните спекулации към момента обаче не е ясно къде тъкмо ще тръгне първият Hyperloop. В изявление през август основният изпълнителен шеф на компанията Робърд Лойд съобщи, че превозът ще се появи " някъде по света през 2021 година ". Потенциалните местоположения към този момент са сведени до 10.

 Снимка 312752
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР