Една майка - Христина Иванова от Стара Загора, буквално взриви

...
Една майка - Христина Иванова от Стара Загора, буквално взриви
Коментари Харесай

Почернена млада майка взриви Фейсбук с разтърсваща изповед

Една майка - Христина Иванова от Стара Загора, безусловно взриви Facebook с разтърсващата си изповед. Преди половин месец тя изгубва детето си. Малкият Никола няма да порасне, а майка му в никакъв случай няма да види усмивката на сина си. Христина упреква лекарите за нещастието. И по-специално - една лекарка, написа " Трафик Нюз ". Ето цялата изповед на младата жена, която публикуваме с незначителна редакторска интервенция: 

Пише ви една почернена майка! Така наречените „ Лекари “ убиха здравото ми дете, прелестния ми Никола! Моля прочетете нещастието ни, дълга и в елементи, само че най-малкото, което мога да направя, е да дам публичност, с цел да не доверяват повече майки най-важното на тези дами, а точно живота на детето си!

Имах прелестна бременност, относително лека, доста много мечтана и предстояща с боязън и обич. Следях бременноста си при доктор Загорова, ходех на фетални морфологии при доктор Тодоров, грешката ми беше да си избера единствено акушерка за самото раждане - Ася Найденова от държавното АГ Стара Загора (която на всички места пропагандира за обикновено раждане непременно, ние платихме огромна цена) с мисълта, че в случай че нещо се обърка в хода на раждането, постоянно има доктор на промяна и ще се пристъпи към незабавно секцио!

На 14.01.18 против 15.01 започнаха контракциите ми, терминът ми беше за 17.01, доносено бебе, в 00:30 отивам в АГ с 5 см разобличаване, Найденова беше на промяна, постави ме в предродилна да очаквам цялостно разобличаване, в 05:00 часа сутринта стана цялостно, започнах да напрягам, само че бебето не слизаше надолу.

Найденова извика „ лекаря “ на промяна, най-черния, най-бездушния и най-некомпетентния за мен човек - ВЕСЕЛИНА ЦАНКОВА!От там се почна ужасът... споделяха, че не напрягам хубаво, че ще си убия бебето, каква майка съм, Найденова ме натиска и блъска по корема, а ЦАНКОВА с ръка в мен и повтаряща още един напор и ще излезе. Започнаха да падат тоновете, няма да не помни думите на тази бездушна жена „ Една епизиотомия и бебето излиза “, при отговор на Найденова, ами давай, режи, отговорът беше „ За нищо на света няма да я срежа, младо момиче “.

От къде на къде не ме сряза, белким щях да съм единствената, какъв брой дами са раждали по този начин! Не съм и предполагала, че може да има заплаха за живота на Никола, сама щях да се срежа, в случай че знаех... Мислих си, че щом не ме реже, че щом не е пристъпила към секцио, нещата са в реда на естественото... И по този начин с напъни и ужасии до 06 и 20, когато взеха решение, че ще викат незабавен екип за секцио, да, но екипът не е в болничното заведение, а занапред кола за спешна помощ ще върви да ги взима от домовете им.

10 минути се чудиха кой екип да извикат, този, който е разполагаем през нощта, или този, който стартира промяна в 7 и 30. Решиха да извикат този, който стартира промяна в 7 и 30. Докато ги чакахме, ЦАНКОВА ми споделя: „ Така и по този начин чакаме, я напъвай отново, може пък да вземе да излезе “. Уж незабавният им екип пристигна в 7 и 30 с кафенцето в залата!!! Били там от 7:00, но нали промяната им почвала в 7 и 30... Кое от това е по неотложност?

От там ме накараха да стана и да ида с асансьора пешком до горния етаж, където ще е интервенцията... а те знаеха,че бебето е било на изхода... Легнах на масата, ЦАНКОВА го набута във вътрешността, с цел да може да ме среже... От там се почнаха насмешки: “То беше ясно, че няма да го родиш обикновено, гледай ква си ниска, една ще желае да ражда обикновено и няма да може. “ А щом е било ясно, по какъв начин един доктор не ми сподели, че няма да мога родя обикновено, в никакъв случай нямаше да застраша живота на най-скъпото си!

Пристъпиха към секциото чак в 8... Събуждам се, никой не ми дава информация за детето ми, влизат акушерки, сестри, всеки ми мълчи, пристигна Найденова и ми споделя, че се е родил 3250 кг, 50 см, че е бил останал без О2 и задушен от дългото очакване и напрягане, от там не проплакал и са го качили в неонатологията, ритмично дишане е открито към 5-та минута, от там мозъчен оток!

Зърнах го на втория ден, в кувьоз, трептящ и в това време по този начин прелестен. Лекарите там не ни даваха вяра, в случай че оцелеел, ще има доста ужреждания. На идващия ден са го поставили под медикаментозна кома, тъй като получавал гърчове. На 19.01 ми споделиха да си вървя и че ме изписват, не желая да разясня, че тази Цанкова въобще не се появи 4 дни да ми смъкна дрена, в който нищо не изтичаше и вървях да се апелирам нацяло поделение да ми го махнат, тъй като ме боли, отговорът беше еднакъв, че би трябвало да ми го махне лекарят, който е правил секциото, добре че една лекарка се съгласи, тя беше най-милият човек там.

След това вървях на частно да ми махат конците, докторът като натисна по интервенцията, като шурна една черна кръв... въобще не е била поставила дрена където би трябвало, коремът ми беше черен от скачането и блъскането по него... Петък се качваме при Ники преди да ме изпишат и ни оповестяват, че е изпаднал в лична кома, не медикаментозна, интубиран... следващия потрес.

Излезна от комата след половин месец, само че ни повтаряха, че мозъкът му е повреден от отока и не можеше да диша самичък, до последно беше интубиран, по-късно почнаха да се появяват мозъчни кисти, които избутват тъканта... и по този начин с битка от ден първи НИКОЛА умря на 12.04.18 година на 87 дни. Бори се с това мощно сърце нашият воин, толкоз мощно се бори... Всички лекари в неонатологията повтаряха, че подобен случай не са имали толкоз дълго време на командно дишане, че е огромен воин с доста мощно сърце!

Всеки ми повтаря, друго ще имате, млади сте... аз си желая детето, детето, което ВЕСЕЛИНА ЦАНКОВА УБИ! Как ще имам друго дете, с какъв боязън ще го износя и на кой ще доверя живота му? Ако не мога да бъда добър образец, дано бъда неприятен образец, дано всяка бъдеща майка се поучи от нашата покруса и да бъде по-подготвена, да отстоява живота на детето си, в случай че вижда че има заплаха.

Не Ви споделям тези неща, с цел да наплаша някой, а с цел да няма и един човек, който да стъпи при тази жена и при всичкото това -завеждащ на отделението! Как спат тези хора, по какъв начин ядат, без да им пресяда, като знаят че с немърливото си отношение почерниха цели семейства??? Моля ви споделете, с цел да може повече хора да научат за немърливостта и арогантността на това създание - за мен това не е човек! Същество, което се е врекло с хипократова клетва да избавя човешки животи, не да ги унищожава! 

Обичаме те малко ангелче, Никола! Вече не те боли, към този момент си на по-добро място!

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР