Една изключително важна тема ще бъде обсъждана днес във Варна.

...
Една изключително важна тема ще бъде обсъждана днес във Варна.
Коментари Харесай

Варненци: Време е за мерки относно тротинетките!

Една извънредно значима тематика ще бъде обсъждана през днешния ден във Варна. Това е въвеждането на ограничавания за електрически транспортни средства по пешеходните зони, научи Varna24.bg .

За място на публичното разискване, на което могат да участват всички, които се вълнуват от тематиката, е избрана градинката пред Летния спектакъл в Морската градина. Началният час е 18:30.

Организаторът на събитието написа във Facebook следното (публикуваме текста му без редакторска намеса):

Заповядайте да обсъдим и очертаем, какви ограничения са нужни за електрическите тротинетки, електрическите колела и велосипедите в пешеходните зони на града и морската градина, тъй че да пазим пешеходците и да удоволетворим доколкото е допустимо настояванията на велосипедисти и водачи на ИЕПС. Нека дружно измислим и предложим ограничения преди да се е случило нещо непоправимо.

Няколко дни по-рано - на 13 август, уредникът на събитието Михаил Луков разгласява в страницата си във Facebook, следния текст:

Днес в Морската градина тъкмо по най-оживената алея, яхнали мощни солидни електрически колела, а може би мотоциклети, около паметника на Отец Паисий профучаха три момчета на към 15-16 години. Летяха с към 40км/ч, против тях госпожа с ел, тротинетка. Първото момче, караше на задна гума, мина несъмнено на към половин метър от госпожата и отлетя надолу.

Ако някой от тях падне и удари възрастен, доста евентуално да има счупени кости.

А в случай че удари дете или някое бебе в количка, даже не желая да си помисля.

За страдание не можах да ги фотографирам.

Това напълно не е индивидуален случай, нагоре край зоологическата профуча различен вманиачен с мощна електрическа тротинетка.

По центъра също летят с рисково високи скорости с мощни тротинетки, които евентуално би трябвало да се движат единствено по пътната мрежа, с регистрация, застраховка и така нататък

Вече би трябвало да си държа децата постоянно за ръка по пешеходните зони да ги вардя и да се оглеждам като вманиачен нагоре и надолу, по кое време ще прелети някой с 40-50км/ч!

Пълен парадокс!

Ние сме в града в който пешеходците са тероризирани от какво ли не.

Няма тротоари, всичко трансфораха в паркинги, всички зелени площи се застрояват, единствено паркинги, булеварди, коли, мотори, тротинетки.

И за похлупак, в единствения огромен парк, пуснаха троен рейс!

В това ли желаеме да живеем?

Град на колите и паркингите?

На бетона и асфалта?
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР