Една година затвор при първоначален строг режим и глоба в

...
Една година затвор при първоначален строг режим и глоба в
Коментари Харесай

1 година затвор и глоба за шофиране без книжка постанови Софийският районен съд

Една година затвор при първичен " непоколебим " режим и санкция в размер на 500 лева за мъж от София, карал без шофьорска брошура. Присъдата е издадена от Софийския областен съд по обвиняване на Софийска районна прокуратура, оповестяват от държавното обвиняване.

На 09.08.2022 година към 22,50 часа, обвиненият К.М. карал лек автомобил марка " Пежо " по ул. " 514 – та " в гр. София, когато бил спрян за полицейска инспекция. Обвиняемият не дал шофьорска брошура на служителите на реда. При инспекция, те открили, че К.М. изтърпява наказване - отнемане от право за ръководство на МПС за 1 година.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.343в, алинея 2 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци. Досъдебното произвеждане е завършило с внасяне на обвинителен акт в съда.

Състав на Софийски областен съд призна К.М за отговорен по повдигнатото му обвиняване и му наложи наказване " отнемане от независимост " за период от 1 година, което той следва да изтърпи дейно при първичен " непоколебим " режим, както и санкция в размер на 500 лв..

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР