Една година пандемия от Covid-19, продължаваща игра на дози и

...
Една година пандемия от Covid-19, продължаваща игра на дози и
Коментари Харесай

Една година пандемия, нова ваксина за ЕС и едно интервю - акценти от седмицата по света

Една година пандемия от Covid-19, продължаваща игра на дози и рецензия към разпределението им, нов препарат със зелена светлина на Стария континент и едно изявление, което разбуни кралските духове...и освен.

Така звучаха по-важните интернационалните събития от миналите седем дни, в които съвсем напълно осведомителният поток беше доминиран от ковидпандемията и имунизациите.

От „ по кое време ще има ваксина “ дневният ред се смени на „ коя от всичките? “.

От тази седмица към антиковидния боеприпас на Европейския съюз се причисли и еднодозовата ваксина на американската корпорация „ Джонсън и Джонсън “ . Препаратът получи утвърждението на Европейската организация по медикаментите и на Европейската комисия.

Нова ваксина, само че и нови опасения за един от старите препарати. Репутацията на имунизацията на Оксфордския университет и „ АстраЗенека “ понесе нов удар след известия за формиране на кръвни съсиреци, както и няколко смъртни случаи на имунизирани.

След като австрийските здравни управляващи оповестиха за случай на здравна сестра на 49 години, която е била диагностицирана с множествена тромбоза и умряла 10 дни след имунизацията, някои държавни управления на Стария континент стопираха краткотрайно имунизацията с „ АстраЗенека “



Първи оповестиха това Дания, Норвегия и Исландия. Същото направиха Естония, Литва, Латвия, Люксембург и Италия. България също спря краткотрайно имунизацията с „ АстраЗенека “ поради смъртен случаи на жена в Пловдивско.

Испания и Франция от своя страна оповестиха, че ще продължат имунизацията с препарата.

От британско-шведската компания обявиха, че няма доказателства за нараснал риск от тромбоза на дълбоките вени.

Европейската организация по медикаментите се опита да внесе успокоение, като разгласи, че страните в Европа могат да продължат да ваксинират с този препарат, като допълниха, че изгодите от имунизацията не престават да надвишават рисковете.

От Световната здравна организация също опазиха потреблението на „ АстраЗенека “ и подчертаха, че няма връзка сред имунизацията с нея и появяването на тромбози.

Извън тематиката за имунизациите и ковид - през седмицата Съединените щати настояха афганистанските управляващи и талибаните да се схванат да ръководят краткотрайно дружно страната, до момента в който с посредничеството на световни и районни сили не бъде реализиран дълготраен мир в Афганистан. Москва реагира, като разгласи, че поддържа включването на талибаните в бъдещо краткотрайно държавно управление на Афганистан, само че решението би трябвало да бъде взето от самите афганистанци.

 Второто дете на Хари и Меган ще е момиче.

Едно шокиращо изявление със съществени обвинявания, разбуни кралските духове...и освен. Херцогът и херцогинята на Съсекс, които от предходната година живеят в Калифорния, дадоха двучасово изявление за Опра Уинфри. В поредност от зашеметяващи откровения Меган Маркъл разкри, че членовете на кралското семейство намерено са изразили угриженост за това какъв брой тъмна ще бъде кожата на сина ѝ Арчи. Трудният живот измежду кралските особи е довел до извънредно обезсърчение Маркъл, споделя още тя в изявлението.

Интервюто провокира оживени и разнопосочни мнения и реакции оттатък и във Англия

В последвалата реакция на Бъкингамския замък след изявлението се споделя, че повдигнатите въпроси от расистки темперамент от херцога и херцогинята на Съсекс пораждат угриженост и ще бъдат прегледани в стеснен кръг от кралското семейство.

Подробности чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР