Една четвърт от населението на ивицата Газа е заплашена от

...
Една четвърт от населението на ивицата Газа е заплашена от
Коментари Харесай

600 хиляди жители на Газа са на крачка от глада, всяко шесто дете е недохранено

Една четвърт от популацията на линията Газа е застрашена от апетит. По данни на Организация на обединените нации към 600 хиляди души са на крачка от глада, а всяко шесто дете страда от остро недохранване и безсилие.

Организациите, които обезпечават филантропична помощ за Газа, са изправени пред редица спънки и съумяват да доставят минимални количества колета. От Организация на обединените нации приканиха Израел за отваряне на границите, както и за преустановяване на огъня в палестинската територия.

На фона на рецензиите на американския президент Джо Байдън за обстановката в Газа и предизвестията на Вашингтон към Тел Авив да не стартира сухопътна атака в Рафа, Бенямин Нетаняху съобщи, че дейностите на Израел срещат необятна поддръжка измежду американците:

" От началото на войната се боря против дипломатическия напън да сложим завършек на войната прибързано. В същото време поставям старания и да печеля поддръжка за Израел. Вярваме, че имаме необятна поддръжка. Ново изследване демонстрира, че 82% от американските жители поддържат Израел. Това значи, че четирима от всеки петима американци са на наша страна, а не на страната на " Хамас ". Това ни дава мощ да продължаваме да се борим, до момента в който не реализираме дефинитивна победа ", разяснява Нетаняху, представен от БНТ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР