Единственото, за което съжалявам, е, че убих малко сърби, каза

...
Единственото, за което съжалявам, е, че убих малко сърби, каза
Коментари Харесай

Братовчед на косовския премиер: Съжалявам, че убих малко сърби

Единственото, за което скърбя, е, че убих малко сърби, сподели братовчедът на косовския министър председател Рамуш Харадинай – Насим Харадинай, съобщи белградското радио Б92.

Роднината на министър-председателя в Прищина в изявление за медия от родината си призна, че е убивал сърби през 90-те години на предишния век. "Аз тогава бях част от Армията за избавление на Косово (АОК) и отмъщавах за убийствата на мои сънародници, избивани безжалостно от бойците на Белград и сръбските паравоенни формирования ", съобщи той.

Насим Харадинай направи изявата си във връзка със стартирано против него дело. Най-младата балканска страна сътвори неотдавна специфичен арбитражен съд, който стартира на следствие на военни закононарушения, осъществени от бойци АОК. "Този така наименуван съд е привързан. "Магистратите " проверяват единствено албанци ", сподели още той.

АОК е основана през втората половина на 90-те по време на протестите на албанското болшинство в някогашната сръбска провинция в символ на митинг против асимилационната политика на Белград и публично разпусната през септември 1999 година Групировката е наброявала сред 12 000 и 40 000 души, измежду които е имало албанци, араби, афганистанци и босненски мюсюлмани. Един от водачите на АОК бе и Рамуш Харадинай. Той бе съден от Международния арбитражен съд за някогашна Югославия в Хага, обвиняванията против него бяха снети през 2008 година

Освен във военни закононарушения АОК е упреквана и в контрабанда с опиати, похищение на хора и търговия с човешки органи, обири на коли и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР