Единственото попадение в двубоя падна в 81-ата минута, а негов

...
Единственото попадение в двубоя падна в 81-ата минута, а негов
Коментари Харесай

Коста Рика изненада Япония и поуспокои Германия


Единственото попадение в дуела падна в 81-ата минута, а негов изпълнител бе Кайшер Фулър.

Коста Рика изненадващо победи Япония с 1:0 на стадион „ Ахмад бин Али “ в основен дуел от група „ Е “ на Мондиал 2022. Този резултат е голямо облекчение за отбора на Германия, който след загубата от самураите в първия кръг бе в доста мъчно състояние. Ако през днешния ден японците бяха постигнали втори следващ триумф, това щеше да значи, че Бундестимът наложително би трябвало да победи Испания по-късно довечера, с цел да резервира шансове за класиране на 1/8-финалите. След триумфа на Коста Рика обаче възможностите за Германия стават надалеч по-големи, даже и отборът на Ханзи Флик да на завоюва втория си мач. В момента три тима имат по три точки в групата, като единствено германците към момента нямат нито една. Иначе първото полувреме на дуела сред Япония и Коста Рика бе извънредно скучно и нямаше никакви положения. След почивката самураите заиграха много по-добре и преобладаваха, само че с единствения си прецизен удар костариканците, които в първия кръг изгубиха с 0:7 от Испания, взеха трите точки. Автор на попадението бе Кайшер Фулър. В последния кръг от груповата фаза " трикольорите " излизат против Германия, до момента в който японците се изправят срещи Испания.

Хаджиме Мориясу бе направил цели пет промени спрямо мача с Германия. Ямане, Морита, Доан, Сома и Уеда започнаха на местата на Сакай, Танака, Ито, Кубо и Маеда. Две бяха корекциите в 11-те на Коста Рика. Херсон Торес започва за сметка на Джевисън Бенет, а Кендъл Уотсън размени Карлос Мартинес.

Двата тима изиграха много постно първо полувреме, в което не сътвориха никакви положения и не съумяха да записват нито един прецизен удар към една от двете порти. Костариканците владееха повече топката, само че играта бе равностойна. В 13-ата минута Доан, който означи първия гол за японците в дуела с Германия, проби в наказателното поле отдясно, след което центрира паралелно на голлинията, само че нямаше негов съотборник, който да засече. В 35-ата минута Джоел Кембъл стреля над напречната греда. В края на частта зачестиха нарушаванията и основният рефер Майкъл Оливър сподели жълти картони на Контрерас и Ямане.

Селекционерът на Япония направи две промени за началото на втората част, като включи в игра Ито и Асано. Това незабавно раздвижи играта на самураите. Още в 46-ата минута Морита стреля рисково малко зад границата наказателното поле. Кейлор Навас обаче мазета първия прецизен удар в мача. Активизацията в играта на японците продължи, като в нейната основа бе точно Асано. Итакура и Ендо насочиха по още един рисков изстрел.

В 63-ата минута самураите получиха правото да изпълнят директен свободен удар в доста рискова зона – на към 20 метра фронтално от вратата. Сома обаче стреля над напречната греда. В 72-рата азиатският отбор още веднъж извърши директен свободен удар, при който топката бе сложена директно пред линията на наказателното поле. Този път Камада извърши, само че право в стената на костариканците.

Въпреки сериозната доминация на Япония през второто полувреме Коста Рика бе тимът, който поведе в резултата. Това се случи девет минути преди края на постоянното време, когато бе и първата офанзива на " трикольорите " след почивката. Морита загуби елементарно топката, след което Техеда откри Фулър, който с техничен удар малко след границата на наказателното поле прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Гонда. Стражът на Япония докосна топката, само че не съумя да спре полета й.

В 88-ата минута Кейлор Навас се намеси решаващо, откакто избави удар на Камада от няколко метра. След това и Асано не съумя с добавката. Това бе всичко.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР