Единствено семейството на социалистите в европейския парламент предвижда специален фонд

...
Единствено семейството на социалистите в европейския парламент предвижда специален фонд
Коментари Харесай

ПЕС предлага фонд от 5 млрд. евро за преход към нисковъглеродна икономика, обяви Станишев

Единствено фамилията на социалистите в европейския парламент планува специфичен фонд за обективен преход към нисковъглеродна стопанска система, който в началото ще разполага с 5 милиарда евро, сподели нощес в Стара Загора водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия Сергей Станишев, заяви пресцентърът на левицата.

" Знам, че бъдещето на българската енергетика вълнува хиляди фамилии в района поради по този начин нужните работни места. Ще създадем всичко допустимо за отсрочване на влизането в действие на тежките условия към ТЕЦ-овете, само че това може да бъде реализирано единствено, в случай че страната постави старания – предложи ограничения за постигането на съответните екологични стандарти посредством средства от еврофондовете или посредством запас на Българската банка за развиване ", добави той.

Според Станишев в случай че показа явен проект с съответни задължения България има всички учредения да изиска равноправно отнасяне от страна на Европейски Съюз и анулация на периодите за прекъсване на топлоелектрическите централи. Той изрази мнение, че цената за модернизацията не трябва да бъде плащана от служащите и данъкоплатците.

В началото на април Европейската комисия популяризира данни, съгласно които електроцентралата " Марица-изток " е измежду десетте най-големи замърсители в Европа.Комплексът е на 8-о място с малко над 10 мегатона излъчвания на въглероден диоксид. На първо място е Топлоелектрическа централа " Белхатов " в Полша с съвсем 40 мегатона излъчвания.

Наскоро отчет на Центъра за проучване на демокрацията уточни, че като не се приготвя за поетапно затваряне на въглищни централи, а го отсрочва, държавното управление залага обществено напрежение, увеличени разноски в бъдеще и основава финансови опасности за държавната енергетика. Според създателите на отчета държавното управление вместо да разчита на европейски дерогации, с цел да поддържа изкуствено тези централи, би трябвало незабавно да създаде проект по какъв начин да резервира работните места на миньорите и енергетиците след затварянето им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (316)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР