Единствено подробните устройствени планове могат да гарантират, че някоя зона

...
Единствено подробните устройствени планове могат да гарантират, че някоя зона
Коментари Харесай

Елен Герджиков: Само подробните устройствени планове могат да спрят презастрояването


Единствено подробните устройствени проекти могат да подсигуряват, че някоя зона няма да бъде презастроена. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков в утринния блок на Българска национална телевизия. Той добави, че резултатът от неприемането на Подробен устройствен план би бил противоположният на претенции от протестиращите, като по този начин строителите ще могат да се възползват от оптималното позволено застрояване.

Исканията за прекъсване на приемането на подробните устройствени проекти е притеснително, тъй като те са единственият метод една територия да се отбрани от презастрояване. Лъжи са обещанията, че с неприемане на Подробен устройствен план може да се спре презастрояването, посочи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

„ То би било потребно само за притежателите на терени и подобен е образецът с Борисовата градина “, сподели Герджиков.

Приемането на обстоен организационен проект значи, че вложителите и строителите няма да заобиколят закона и да се възползват от оптимално позволеното застрояване, посочи Герджиков.

Относно проблема с Борисовата градина, Герджиков разяснява, че сред 1997 и 2003 година в парка са се появили частни парцели. „ Решението общината да си върне четири парцела в Борисовата градина и ще станат публично-общинска благосъстоятелност, което подсигурява отбраната им “, съобщи той.

„ Философията на проекта за устойчива градска подвижност е София да се развива по този начин, че да се основават условия за различен превоз на колите “, посочи Герджиков. Създаването на алена зона е една от десетките дълготрайни ограничения в тази посока.

„ Няма да има смяна в цената и обсега на синя и зелена зона сега “, съобщи Елен Герджиков.

За идните поправки в София през лятото той разяснява, че най-затрудняващият придвижването ще бъде ремонта на бул. „ България “ в сектора от НДК до бул. „ Гешов “, като той ще стартира в края на юни и ще завърши до началото на образователната година. Движението няма да бъде спирано.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР