Единственият шанс за Руската федерация да намали вредата от собствените

...
Единственият шанс за Руската федерация да намали вредата от собствените
Коментари Харесай

Зеленски към Русия: Няколко поколения няма да ви стигнат да се изправите

" Единственият късмет за Руската федерация да понижи вредата от личните си неточности са смислените и съдържателни договаряния за мир и сигурност за Украйна. Трябва да се срещнем и да поговорим "

Това съобщи президентът на Украйна Владимир Зеленски в ново видеообръщение, представен от UNIAN.

Украинският водач добави, че в случай че териториалната целокупност на страната не бъде възобновена, Руската федерация ще претърпи доста съществени загуби.

" Дойде моментът за възобновяване на териториалната целокупност и справедливостта за Украйна. В противоположен случай загубите на Русия ще бъдат такива, че даже няколко генерации няма да ви стигнат да се изправите ", сподели ръководителят на страната.

Зеленски приказва за създаването на стратегии за финансова и жилищна поддръжка за вътрешно разселени лица.

„ Наредих на държавното управление да създаде цялостна стратегия за поддръжка на такива хора, нашите жители. Всички, които, за жалост, са лишени от своите домове през войната. Вече имаме контурите на тази стратегия. Първият съставен елемент е финансово-държавна поддръжка за всички разселени лица: възрастни и деца. "

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Трябва да приказваме и за държавна поддръжка за работни места за такива хора там, където те се намират краткотрайно.

„ Вторият съставен елемент е жилищен. Правителството приготвя съответни оферти за даване на жилища за вътрешно разселени лица сега. Освен това провежда възобновяване на разрушените жилища в края на войната “, сподели Зеленски.

Третият съставен елемент, добави той, е поддръжка за фамилии, които са приели хора от територията на военни дейности или краткотрайна окупация.

„ Те минимум ще получават обезщетения за комуналните услуги, свързани с престоя на мигранти “, изясни президентът.

По думите му в близко бъдеще министър-председателят ще изясни всички детайлности по тази цялостна стратегия за поддръжка.

Освен това Зеленски инструктира държавното управление, дружно с Международния комитет на Червения кръст, да окаже помощ на тези жители на Украйна, които са се озовали в чужбина след 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР