„Единственият, който знае какво иска, е Костадин Костадинов. Той каза

...
„Единственият, който знае какво иска, е Костадин Костадинов. Той каза
Коментари Харесай

Антоанета Цонева, ДБ: Никой в коалицията „Ориент-експрес“ не знае какво иска и накъде води страната

„ Единственият, който знае какво желае, е Костадин Костадинов. Той сподели в Народното събрание, че тези избори ще бъдат референдум за бъдещето на България в НАТО и Европейски Съюз. Каза и че Македония би трябвало да бъде присъединена към България. С такива екстремистки послания да се отиде на избори, с цел да може единственият човек, който знае какво желае в тази коалиция да бъде Костадин Костадинов, това не го ли намирате за огромен риск? “, попита тя.

„ Република Северна Македония да стартира действителни договаряния за участие в Европейски Съюз едвам откакто бъдат направени промени в нейната конституция и българите бъдат записани като държавотворен народ. Това се съдържа в предлагането на Френското председателство, което държавното управление изпрати на парламентарната комисия по външна политика “, заяви още Цонева.

По думите й планът планува още да се изготви протокол към Договора за добросъседство сред България и Северна Македония, който да съдържа съответни елементи за осъществяването на Договора. Чрез този протокол ще може да се следи дали и по какъв начин се извършва съглашението.

„ Това е невиждано - междудържавни двустранни връзки да бъдат вкарани в европейската рамка за преговорен развой. Този протокол ще включва и мониторинг на езика на омразата - македонските управляващи и медии ще бъдат следени какво приказват и това ще бъде отбелязвано. Гарант ще бъде освен България, а целия Европейски съюз. Преговорите за присъединение може да бъдат спрени във всеки един миг, в който се види несъблюдение на контракта “, сподели Цонева.

Тя посочи, че не може да разбере посланието на президента Румен Радев по проблема със Северна Македония - от една страна признава, че предлагането на Франция е прогрес, от друга - приказва за изменничество.

„ През миналите години изпуснахме доста, само че през днешния ден имаме на масата предложение, направено след съвещания с нашето Министерство на външните работи. В чуването си пред Народното събрание Генчовска сподели, че постигнатото е най-хубавото, което в миналото е било постигано вследствие на тези старания. Е по какъв начин тогава да приемем тезата, че това е изменничество? Употребата на тематиката за Македония като дъвка, омазването й в катран и лепването на етикета изменничество, не работи за разрешаването на казуса. В Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ отхвърлят това предложение - е по какъв начин от една страна те не са удовлетворени, от друга слагаме знак на тъждество с мнението на президента и на Има Такъв Народ. Защо ВМРО-ДПМНЕ не са удовлетворени и президента Радев също не е удовлетворен - нали те не би трябвало да са на една позиция? “, попита Антоанета Цонева.

Относно идния избор на съмнение Цонева разяснява, че е отговорност на министър-председателят да обезпечи болшинство в поддръжка на кабинета.

„ Хората, които се събраха на митингите след свалянето на Никола Минчев, усещат с кожата си, че тя праща страната към предишното. И поучавам депутатите, от чието гласоподаване ще зависи това, доста деликатно да преценяват по какъв начин ще излязат на улицата по-късно. Дали ще изпитват боязън или позор? И, в случай че едно от тези усеща ги е превзело, да си дадат сметка дали не са загърбили гласоподавателите си? Това, което ще се случи идващите дни, зависи от силата на жителите “, посочи тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР