Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев залага в концепцията

...
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев залага в концепцията
Коментари Харесай

Прокуратурата на Гешев – ревизия на прехода, показност и фейсбук

Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев залага в концепцията на обичаните слогани на своя настоящ шеф Сотир Цацаров. Прокурор Гешев приказва за цената на " престъпния преход ", която не трябва да се " заплаща единствено от елементарните български жители ". Той продължава със съждението, че " прокуратурата дава на жителите артикул, който се назовава " правдивост ". Накрая дава обещание резултатите от нейните акции да се показват по-често обществено и по-близо до хората посредством обществените мрежи.

Това са част от концепциите на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев. Те са записани в концепцията му, която бе качена на уеб страницата на Висшия правосъден съвет (ВСС) във вторник. В нея няма и дума за съществени промени. Концепцията повече наподобява на доклад за свършеното от Сотир Цацаров през последните седем години. Ключовите думи за Иван Гешев са " надграждане и смяна ", само че не излиза наяве каква тъкмо ще е смяната.

Кандидатът за основен прокурор има поддръжката на всички членове от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) и е считан за съвсем сигурен предстоящ основен прокурор. Очаква се той да бъде подсилен и от членовете на Съдийската гилдия във Висш съдебен съвет, които са излъчени от Народното събрание.

Иван Гешев споделя, че прокуратурата към този момент е изпълнила рекомендациите на Европейската комисия и промените, заложени от българските ръководещи. Сега имало потребност от непоклатимост и естетика със съда.

Наред с позитивните констатации съвсем сигурният предстоящ основен прокурор споделя, че законите към момента пречат на държавното обвиняване да си прави работата. Друг проблем, съгласно него, е " формализмът " в наказателния развой, другояче казано – прекомерно високите условия към проверяващите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР