Единственият български турнир в календара на професионалния тенис - София

...
Единственият български турнир в календара на професионалния тенис - София
Коментари Харесай

"София Оупън" чака тенис елита за 7-и път в "Арена Армеец"

Единственият български шампионат в календара на професионалния тенис - " София Оупън ", ще се организира от 25 септември до 2 октомври, оповестиха съорганизаторите от родната федерация (БФТ) и дубайския собственик на лиценза " Брандплюс ". Това ще е седмото издание на конкуренцията от категория " АТР 250 " и по традиция хазаин ще бъде столичната зала " Арена Армеец ".

" В България още веднъж ще дойдат едни от най-хубавите тенисисти в света, които ще се борят за купата в София. Най-хубавото е, че прелестната българска аудитория ще може още веднъж да се допре до магията им онлайн. Ще бъде огромно наслаждение да приветстваме почитателите още веднъж в залата за " София Оупън 2022 ", съобщи представителката на " Брандплюс " и турнирен шеф Кей Годкхинди.

Заради пандемията от ковид през последните две години софийският шампионат се организира при стеснен или никакъв достъп за аудитория. През 2020 година България бе измежду дребното страни в света, които съумяха да проведат конкуренция от тура на АТР след спирането на сезона, само че при 30% потенциал на залата. През 2021 година пък здравното министерство забрани напълно наличието на фенове.

И в двата случая като първенец победи актуалният №12 в международната класация Яник Синер (Ит), който стана и първият участник, съумял да отбрани купата си в София. Преди него купата в " Арена Армеец " подвигаха Роберто Баутиста Агут (2016), Григор Димитров (2017), Мирза Башич (2018) и Даниил Медведев (2019).

" В света на тениса " София Оупън " към този момент е марка - уточни президентът на БФТ Стефан Цветков. - Това не е единствено спортно събитие, гледано по целия свят. Това е и първокачествен артикул с голям стопански резултат, който ние, уредниците от българска страна развиваме и постановяваме. " София Оупън " е огромна положителна реклама на България и нашата столица. " София Оупън " е и ентусиазъм за българските деца. Изключителен късмет за актуалните тенис гении на България да играят на родна земя в професионално събитието на ATP. Да бъдат част от най-големите, да израстват и също да въодушевяват идващото потомство. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР