Единственият български международен съдия Емил Здравков, който е в списъка

...
Единственият български международен съдия Емил Здравков, който е в списъка
Коментари Харесай

ВЕЛИКО! За първи път: Българин ще бъде рефер на Европейско по лека атлетика

Единственият български интернационален арбитър Емил Здравков, който е в листата на реферите на Световната атлетика – Сребърно равнище, получи високата чест да бъде измежду арбитрите на 37-ия Европейски шампионат за мъже и дами в зала в Истанбул.
Никога преди български арбитър не е бил включван измежду интернационалните съдии на европейски шампионат по лека атлетика за мъже и дами, предава Народоосвободителна въстаническа армия. На Емил Здравков се чака да бъдат поверени финалите на скок височина, както при мъжете, по този начин и при дамите, а също и дисциплините скок височина, скок дължина и подтикване на гюле от програмата на женския петобой и мъжкия седмобой.
В своята кариера Здравков има назначения на разнообразни конгреси, измежду които са Европейското състезание за юноши и девойки под 18 година предишното лято в Йерусалим и Световните академични игри в Неапол и Европейските игри в Минск през 2019 година
Емил Здравков е ръководител на Съдийската комисия при БФЛА от 2020 година. В професионален проект той е публицист с 15 години стаж в Нова Броудкастинг Груп, като главните му задължения са свързани със спортните вести на NOVA.
Първенството на остарелия континент в Истанбул ще се организира от 2 до 5 март 2023 година, като в него са декларирани да вземат участие близо 600 спортисти от 47 национални федерации. В стартовите описи попадат имената на 7 олимпийски първенци от Токио, както и 18 самостоятелни златни медалисти от Европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен 2022 година
Седемте олимпийски първенци, които би трябвало да се състезават, са: Ламонт Марсел Джейкъбс (60 метра), Карстен Вархолм (400 метра), Якоб Ингебригтсен (1500/3000 метра), Милтиадис Тентоглу (скок дължина) и Педро Пичардо (троен скок) при мъжете. Към тях се прибавят Малайка Михамбо (скок дължина) и Нафисату Тиам (петобой) при дамите.
В Европейския шампионат в Истанбул би трябвало да се включат и петима български спортисти: международните шампионки за девойки – Пламена Миткова (скок дължина) и Александра Начева (троен скок); международният академични първенец Тихомир Иванов (скок височина), както и по-младите ни спортисти в хоризонталните скокове Божидар Саръбоюков (скок дължина) и Георги Начев (троен скок).
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР