Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция

...
Единствените нови случаи на заразяване с коронавируса в китайската провинция
Коментари Харесай

Новите случаи на коронавируса в провинция Хубей са само в град Ухан

Единствените нови случаи на заразяване с ковид в китайската провинция Хубей са тези в град Ухан, съобщи Ройтерс, цитирайки публични данни за последните 24 часа.

Това се случва за пръв път от началото на епидемията.

В град Ухан, епицентъра на епидемията, бяха доказани 126 нови случая.

Училищата в други китайски провинции, където от дни няма данни за заразяване, започнаха да дефинират дати по кое време хората да се връщат на работа, което демонстрира, че страната възвръща естествения темп на живот, отбелязва Ройтерс.

Броят на жертвите на ковид в Иран доближи 124 през днешния ден, откакто страната заяви за нови 17 смъртни случая през последните 24 часа и над 1000 нови случая на заразяване, заяви представител на иранското здравно министерство. Общият брой на непокътнатите е 4747, добавя Българска телеграфна агенция.

Сред умрелите нощес е Хосейн Шейхолислам, консултант на иранския външен министър, съобщи Франс прес. Политикът, наименуван от иранските организации ИРНА и Тасним " деец на дипломация и бунтовник ", е умрял на 67 години в болница в Техеран. Шейхолислам е взел участие във вземането на заложници в американското посолство в Техеран през 1979 година и през 80-те години на предишния век е бил заместител външен министър. Той е заемал и поста на дипломат в Сирия и народен представител в националния парламент.

Във Филипините беше регистриран първият случай на човек, заразил се с ковид, без да е напускал страната. 62-годишен мъж, който не е напускал границите на Филипините, беше признат в болница с тежка пневмония на 1 март и тестванията потвърдиха Ковид-19, заяви здравният министър Франсиско Дуке, представен от ДПА.

Положителни са и тестванията за ковид при различен филипински пациент, 48-годишен юрист, който неотдавна се е върнал от пътешестване в Токио. И двамата пациенти са под карантина в държавна болница. Извършват се проби на всички, които са имали контакт с тях. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР