Единствената в света многофункционална машина за обработка на насаждения с

...
Единствената в света многофункционална машина за обработка на насаждения с
Коментари Харесай

На Международния панаир под тепетата показват единствената в света машина за рози

Единствената в света многофункционална машина за обработка на насаждения с рози ще направи своята премиера по време на Международната селскостопанска галерия „ Агра 2020 “. Наред се нея ще бъдат показани над тридесет новости от 19 до 23 февруари в Международен панаир Пловдив.

Уникално техническо решение разрешава с машината да се пръска, да се прави резитба, да се бере и транспортира цвят от маслодайна роза. Разработката е на учени от институт " Никола Пушкаров ". Те оферират и новаторски способ за ликвидиране на аграрни земи от тежки метали. Използват се растения, които извличат нездравословните наноси.

Най-значимото научно-приложно достижение на Институт за галактически проучвания и технологии за 2019 година също ще бъде показано за първи път на „ Агра “. Това е интегрирана система за отдалечено установяване на положението на посеви, която е оригиналност от европейски мащаб.

Земеделските земи се снимат с дрон, а информацията се записва и проучва в сървър. Европейска оригиналност е и платформата за електронна търговия със зърнени, маслодайни и бобови култури, създадена от българска компания.

На „ Агра 2020 “ ще бъдат презентирани сортове растения, които са основани от научни институти в състава на Селскостопанската академия и са оригиналност за нашия пазар. Сред тях е първият български хибрид слънчоглед, в който посредством селекция са включени гени за резистентност против паразита синя китка. Новият вид е високопродуктивен и високомаслен, подобаващ за развъждане в цялата страна.
Той е достижение на Добруджански аграрни институт – Генерал Тошево, който предлага и зимен фуражен ечемик за биопроизводство.

Нов вид ечемик, чиито преимущества са продуктивността, хранителната стойност и устойчивостта по отношение на заболявания и суша, е създал Институтът по земеделие в Карнобат.

Четири типа царевични хибриди са основани за да обезпечат непоклатимост на добивите при разнообразни условия на развъждане и доста добър добив. Те са дело на Института по царевицата в Кнежа.

Специалистите от региона на селското стопанство ще видят също последно потомство технологии, цифрови решения за фермите, техника, инвентар, семена и посадъчен материал, торове и препарати от водещи компании, участващи в „ Агра 2020 “.

Акцент на ревюто тази година е отглеждането на животни. За първи път ще бъдат показани бикове от най-известните в света месодайни породи, като елитните екземпляри всеки ден ще дефилират в специфичен кръг.

Очаква се над 40 000 гости да прегледат Международната селскостопанска галерия, а трима от тях ще завоюват премиите, обезпечени от Международен панаир Пловдив. В него по същото време се организират влиятелните изложби „ Винария “ – за лозарство и винарство, „ Фудтех “ – за хранителната промишленост, и „ Вкусове от Италия “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР