Единствената лицензирана от държавата шахматна федерация БФШ 2022 води дело

...
Единствената лицензирана от държавата шахматна федерация БФШ 2022 води дело
Коментари Харесай

Лицензираната шахматна федерация започва дело в Лозана срещу ФИДЕ

Единствената лицензирана от страната шахматна федерация БФШ 2022 води дело в Международния състезателен арбитраж в Лозана против решение на ФИДЕ от провелия се през декември конгрес. Таксата към този момент е платена и процедурата е стартирана, написа Novsport.com.

Причината за разногласието е, че на свое съвещание в средата на декември предходната година Генералната асамблея на ФИДЕ одобри за собствен член  нелицензираното у нас съдружие БСФШ.

„ С решението си ФИДЕ на процедура отхвърля да признае, без каквито и да било претекстове, законната българска федерация, като по този метод се намеси в българския шахмат в несъгласие със личния си правилник. Приетото във ФИДЕ съдружие няма право да картотекира играчи “, разяснява новоизбраният ръководител на БФШ 2022 доцент Венета Петкова.

„ С дейностите си, ФИДЕ на процедура блокира българския шахмат и лишава българските шахматисти от опция да натрупат интернационален рейтинг. Още при започване на тази година се организират доста разнообразни шампионати, радващи се на огромен интерес и повсеместност. Техните уредници, които са наши членове, получават от БСФШ последователен отвод за регистрирането им във ФИДЕ за годност за интернационален рейтинг. Натискът върху клубовете е голям, а пострадали са подрастващите гении, които нямат опцията да покачват рейтинга си “, изясни доцент Петкова.

„ Въпреки погазването на националното и интернационалното законодателство, ние ще продължим да отстояваме ползите на нашите членове. А това са голямата част от българските клубове и състезатели. Ще апелираме всички решения, които са в прорез със закона. Времето, силата и средствата, които ще бъдат изгубени, вместо да се вложат за развиването и просперитета на българския шахмат, са отговорност напълно на тези, които пречат “, сподели доцент Петкова.

Справедливост, обич към шахмата, единение – тези правила ни водят в активността ни и ни дават мощ и сила да преодоляваме трудностите, продължавайки да работим в полза на шахматната общественост у нас. Доказателство за доверието е рекордният брой клубове и картотекирани в БФШ 2022 играчи. Към момента техният брой е общо 67 клуба с 1961 шахматисти.

БФШ 2022 предприе самодейност за обединяване, която беше подкрепена от ръководителя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, приела ролята на посредник сред двете страни. В средата на януари беше извършена среща с нейно присъединяване, на която бяха управленията на двете организации, като от страна на БСФШ взе участие ръководителят й Милен Василев. БФШ 2022 абсолютно одобри оферти проект за обединяване, който беше посрещнат с безмълвен отвод от другата страна ".

На Международната федерация по шахмат президент от 2018 година е някогашният вицепремиер на Русия от времето на Медведев Аркадий Дворкович. И въпреки седалището на тази организация да е в Швейцария, то обществена загадка е, че всичко е под контрола на режима на Путин и решенията се взимат в Кремъл.

Близък до ФИДЕ е и неюриста Георги Градев. Той е създател и съучастник в юридическата адвокатска фирма Sila International Lawyers, която е със седалище в Москва и обслужва юридически федерацията на Дворкович. Градев даже е защитавал персонално някогашния вицепремиер на Путин през 2018 година по дело в Международния състезателен арбитраж по отношение на допускането му до изборите за президент. Благодарение евентуално на тези връзки в последна сметка ФИДЕ даде лиценз на БСФШ и въобще не позволи до разглеждане документите на БФШ 2022. И по този метод стана ясно, че ръката на съветската спортна мафия протяга ръка към българския шахмат...  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР