Единствената чуждестранна компания, която изкупува домашен тютюн, и в същото

...
Единствената чуждестранна компания, която изкупува домашен тютюн, и в същото
Коментари Харесай

Производителят на Camel, Winston и Sobranie инвестира над $50 милиона във фабриката си в Сърбия

Единствената задгранична компания, която изкупува домакински тютюн, и в това време най-големият производител на тютюн в Сърбия Japan Tobacco International (JTI) започва нов капиталов проект в Сента. Той ще се извършва през идващите пет години и ще възлиза на 51 милиона $, заяви министър-председателят Ана Бърнабич по време на визитата си в компанията, съобщи Ekapija.

Бърнабич, уточни, че: " когато японски вложител влага някъде, всички други вложители от света също се усещат удобно да влагат в тази страна ". Премиерът на Сърбия напомни, че за интервал от 12 години Япония е вложила към 300 милиона $ в Сърбия.

Тя заяви още, че в Япония ще бъде основан японско-сръбски бизнес клуб, който в допълнение ще води вложители от Страната на изгряващото Слънце в Сърбия.

Президентът на провинциалното държавно управление Игор Мирович сподели, че новите индустриални линии ще заменят вноса на над милиард къса цигари.
 Кутия цигари може да стане 10 лв. след предложение на Брюксел за повдигане на акцизите от 2025-а
Кутия цигари може да стане 10 лв. след предложение на Брюксел за повдигане на акцизите от 2025-а

Според изминал отчет Европейска комисия презнава бездимните произведения за по-малко нездравословни и предлага данъчната им тежест да бъде понижена на половина

" Планът е да се построи нов склад за подготвени артикули и тютюн и нов център за развиване ", изясни Мирович. Той загатна, че откогато е купила Duvanska Industrija Senta през 2006 година, JTI е вложила над 185 милиона евро и е осигурила 250 работни места.

Вицепрезидентът на JTI Такахиро Кумамото уточни, че в идния интервал, наред с модернизацията на оборудването и увеличението на размера на производството, ще се усили износът и броят на чиновниците. Новата индустриална линия ще удвои потенциала на компанията, което доста ще усили експортния капацитет на фабриката в Сента.

Част от капиталовия цикъл на JTI в Сърбия ще бъде отдаден на построяването на Център за развиване, където през идващите две години ще бъдат създадени неповторими модулни и гъвкави машини за произвеждане и пакетиране на цигари. Компанията възнамерява да създаде тази съвременна технология дружно със своите снабдители.
 Мартон Патаки е новият основен управител на JTI България
Мартон Патаки е новият основен управител на JTI България

Компанията участва на българския пазар от 2007 г.

Освен това до края на годината, най-късно през януари 2023 година, ще бъде приключено построяването на съвременен склад за цигари с повърхност от 1200 кв.м и съвременен склад за тютюневи произведения на повърхност от 1000 кв.м.

Japan Tobacco International работи в България от 2007 година като броят на чиновниците на компанията у нас е 57, а в портфолиото й влизат 6 марки цигари, измежду които - Camel, Winston и Sobranie.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР