Единодушно на първо гласуване народните представители отмениха поправка в Закона

...
Единодушно на първо гласуване народните представители отмениха поправка в Закона
Коментари Харесай

Депутатите разрешиха продажбата на билети на каса в деня на мач

Единодушно на първо гласоподаване народните представители анулираха корекция в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.
Поправката е обвързвана с опцията за продажба на билети за спортни мероприятия на каса в деня на събитието. Депутатите от всички политически сили се сплотиха към това, че това е мярка, за която обществото към момента не е готово.
Особено когато спортното мероприятие е несъмнено като такова с висок риск, нормата се оказва неефективна и основава евентуална опция да ескалират вълнения, аргументира се Славчо Атанасов от " Обединени патриоти ".
" В последна сметка част от тези текстове основават едни особени условия, които се опитахме да въведем в законодателство и които просто не им е пристигнало времето ", уточни Маноил Манев от ГЕРБ.
Поправката в Закона беше призната през юли предходната година, дружно с цялостен пакет ограничения против футболното безчинство. Основните санкции плануват публично потребен труд до 220 часа, задържане в ареста до до 25 денонощия, както и възбрана за навестяване на спортни събития. В текстовете са планувани и поименни билети, с цел да се ограничи достъпа на футболни хулигани до съответни мачове.
Депутатите одобриха да имат три дни за оферти и ремонти по поправката в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, преди той да влезе за второ четене в зала.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР