Единната европейска валута загуби един цент спрямо долара през изминалата

...
Единната европейска валута загуби един цент спрямо долара през изминалата
Коментари Харесай

Италия разтревожи инвеститорите в Европа

Единната европейска валута загуби един цент по отношение на $ през миналата седмица. Това не е значително придвижване надолу, само че поевтиняването продължава към този момент един месец и валутата е там, където беше през ноември и декември предходната година.

Този път разпродажбите на еврото се дължаха напълно на новините от Италия и Испания, от където идват терзанията за нова дългова рецесия в района. Резултатите от изборите в Италия и заплахата от утежняване на бюджета на страната са в основата на връщането на страховете. Испания, от своя страна, също е в сходна обстановка, като вложителите продават акции и държавни скъпи бумаги в очакване на вота на съмнение на държавното управление.

В новините влиза и Турция, където валутната рецесия е доста по-възможен сюжет и също се натрупва в потока от отрицателна информация. Еврото слезе до нивото от 1.1660 $ в края на сесията в Европа. Спадът на единната валута е относително слаб на дневна база и не демонстрира суматоха на пазара. По сходен метод поевтиняват и акциите в Италия и Испания. Инвеститорите очевидно чакат някаква интервенция от страна на Европейската централна банка, с която да се стабилизират пазарите в двете страни. Едва тогава може да чакаме растеж на еврото, в това число и когато има изясненост, до какъв брой последните събития ще отсрочат повишението на лихвите в Еврозоната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР