Единият вариант за ползване на отстъпката за гориво е с

...
Единият вариант за ползване на отстъпката за гориво е с
Коментари Харесай

Отстъпките за гориво идват с фактура?

Единият вид за прилагане на отстъпката за гориво е с фактура на физическо лице, сподели министърът на електронното ръководство Божидар Божанов в ефира на Нова телевизия. По думите му, през идната или по-следващата седмица ще има дефинитивно решение. Обмисляме софтуерни и организационни ограничения. Нашето министерство единствено подкрепя тази активност, обсъждаме въпроса с Министерството на финансите.

На въпрос по кое време ще се вкара персоналната карта с чип министър Божанов сподели, че това е комфортен вид, само че е значимо хората да имат електронни услуги бързо на телефоните си, тъй като тези, които биха употребили електронни услуги, имат смарт телефон.

Мобилна персонална карта, изясни министър Божанов, е когато желаеме да употребяваме дадена електронна услуга, да влезем в уеб страницата на институцията и да покажем кои сме, с цел да знае страната дали това лице има право да употребява тези услуги. След идентификация, може да се употребяват е-услуги. Предварителната регистрация ще изисква сканиране на данните, ще има пинкод и други отбрани, изясни той.

Ако има кражба на телефона, няма да може да се употребява от различен, тъй като би трябвало да се отключи с биометрия и пинкод. Вероятно пилотното приложение ще се вкара до края на годината, добави министър Божанов. За да се употребява персоналната карта с чип, ползвателят би трябвало да има компютър с читател и по тази причина сме приоритизирали използването на смарт телефоните.

Целите на държавното управление са за редуциране на администрацията с 10 %, само че преди този момент ще се извърши разбор, добави още той.

В отговор на въпрос по кое време ще се получават и заплащат по електронен път фишове към КАТ министър Божанов сподели, че публичното разискване на предложенията, дружно с отпадането на синия ваучър, завърши. Вчера е подписана съгласувателна процедура и евентуално идната седмица ще влезе в Министерския съвет. Ще отпадне и стикерът за „ Гражданска отговорност “, добави още той.

По неговите думи, електронното гласоподаване е на стадий спецификация на създаване. Дали ще го има на локалните избори, взема решение Народното събрание.

В отговор на въпрос дали обединението се готви за избори, министър Божанов сподели, че има разногласия по някои тематики, само че това не е нещо, което да не са очаквали. Нормално е да има разминавания, изключително в тази рецесия, по някои тематики, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР