Единият от биячите казал на Християн Пендиков, че за българин

...
Единият от биячите казал на Християн Пендиков, че за българин
Коментари Харесай

Единият ми бияч каза, че за българин не си заслужава да се вика полиция: Пендиков пред съда

Единият от биячите споделил на Християн Пендиков, че за българин не си заслужава да се вика полиция. Това изясни самият той пред съда след следващото съвещание на делото против Илия Спасески и Борче Ангелов за побоя над секретаря на Сдружение Цар Борис Трети в Охрид на 19 януари тази година, предава Българска телеграфна агенция.

В това дело Пендиков е в двойно качество - като потърпевш и като очевидец, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия роман за случилото се.

От него стана ясно, че Пендиков познава единия от упрекнатите - Илия Спасески, с който до деня на побоя не е имал нито другарски връзки, нито някакви недоразумения и до този ден не е познавал втория упрекнат - Борче Ангеловски, обвиняването към който беше обединено с обвиняването към Спасески на последното съвещание по делото през ноември.

По думите на Пендиков неговата компания и тази на двамата обвинени са били на маси от двете страни на вратата в едно и също заведение във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведението Спасески и Ангеловски са пристигнали при него, попитали са го дали не го е позор да се написа българин, почнали да го наскърбяват, като единият го блъснал по тила. Пендиков излязъл от заведението, с цел да приказва по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предизвестил да не се оплаква, " тъй като ще стане по-лошо ".

Пендиков съобщи, че решил да си тръгне от заведението, с цел да не се основава в допълнение напрежение и таман тогава, откакто излиза от заведението, сред две коли на паркинга се случва и побоят. Християн сподели, че двамата обвинени са го настигнали, почнали са да го удрят, в това число с боксове и да го наскърбяват " на национална основа ", два пъти са го повалили на земята, а най-после Борче Ангеловски го е вдигнал и му е споделил да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР