Единият от арестуваните за обира в София е със 165

...
Единият от арестуваните за обира в София е със 165
Коментари Харесай

Единият от задържани за обира в София е със 165 криминални регистрации /снимки/

Единият от задържаните за обира в София е със 165 престъпни регистрации, оповестява БЛИЦ.
Както по-рано съобщихме четирима души са арестувани при опит да ограбят офис на мобилен оператор в столицата.

Групата е работила от месеци на територията на София, като е атакувала основно няколко магазина на телекомуникационна компания и верига за техника в столицата.
Акцията е почнала малко измежду 6 ч. тази заран. Тя е ориентирана против група, което е правила обири от офиси на мобилни оператори и вериги за продажба на техника. Действията на Министерство на вътрешните работи са свързани с опит за следващ грабеж на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица „ Тодорини кукли “.
Полицията обаче е имала информация за проектите на групата и е съумяла да задържи четирима души.
Трима от тях са арестувани малко откакто влезнали в офиса на мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско наличие в региона. Но и той е задържан.
Единият от арестуваните е на към 30 години, другият – на към 22, оповестиха източници от столичната полиция. Единият от задържаните е със 165 регистрации в полицията.
Групата се е занимавала с незаконна активност – кражби на офиси на мобилни оператори и магазини за техника, от много време, като през последните два месеца в столицата са осъществени няколко такива.
Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове.
Засега полицията не оповестява по какъв метод и къде е пласирана крадената стока. Продължават обиски и разпити, като повече информация за акцията се чака по-късно през днешния ден.
От Столична дирекция на вътрешните работи дадоха и детайлности на ексклузивен брифинг. От четирите арестувани лица, 3-ма са престъпно проявени.
"Едно от лицата е с над 24 престъпни регистрации и над 164 известия за определяне на причинител на закононарушения по нашата система ", посочи комисар Петър Петров – шеф отдел Криминална полиция към Столична дирекция на вътрешните работи.
Едното от лицата има неоправдателна присъда в Германия за взривяване на ATM устройство. След излежаване на присъдата си се връща в България и продължава с престъпната си активност.
Групата е разследвана от месец и половина. Ще бъдат тествани за съпричастност за още 5 случая на територията на Столична дирекция на вътрешните работи.
Около 4.30 ч тази заран проникват в магазина, като взломяват вратата и отмъкват това, което е на витрината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР