„Единият ефект е, че вирусът търси перфектен начин да заобиколи

...
„Единият ефект е, че вирусът търси перфектен начин да заобиколи
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Не се прави масова ваксинация по време на пандемия!

„ Единият резултат е, че вирусът търси съвършен метод да заобиколи отбраната, която се генерира от имунизацията. Той доста сполучливо заобикаля тази градяща се отбрана, правейки няколко простички разновидности и заемайки нова форма, в която може да избегне тази отбрана. Затова са и изказванията, че част от новите разновидности са разследване на имунизацията. Смята се още, че лечението с плазма е най-хубавият метод да накарате вируса за мутира “, изясни той.

„ Всички държавни управления поеха един необикновено огромен риск, с цел да застанат пред своите гласоподаватели, пред своите жители, и да кажат: „ Ние направихме всичко допустимо! “, а дали е било вярно – това е една напълно друга тематика “, изясни професорът.

Що се отнася до противоречивата ваксина на „ Астра Зенека “, проф. Андрей Чорбанов посочи, че е допустимо тя да провокира тромбози, само че това към момента не е потвърдено.

„ Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние импровизираме в доста огромна степен със ужасно доста неща. Това води до сходни непредвидени реакции, в които разбираме, че 1+1 не постоянно е 2 “, съобщи имунологът.

Дали ваксинирал се с първа доза на „ Астра Зенека “ да отиде и за втора?

„ Тук е границата сред риска и полезността. Ако човек е със съпътстващи болести, наднормено тегло и други, моят съвет е да рискува и да се имунизира. Когато обаче човек е здрав и няма физически проблеми, препоръчам да не слага втора доза “, сподели имунологът.

„ Надяваме се имунизацията, която ние от Българска академия на науките сътворяваме, да стигне до сполучливия си край “, добави той. Проф. Чорбанов разясни, че преди дни е открита дарителска сметка за подкрепяне на българската ваксина, откакто ръководещите у нас не демонстрираха интерес към нея.

Според него може да се спори до каква степен ограничаващите ограничения имат действителен резултат.

А за присъединяване му в политическия живот той разяснява:

„ Хората, които ме познават от дълго време, знаят, че появяването ми в политиката не е изненада. Като народен представител бих бил чут от властта доста повече, тъй като сега, когато приказва професор от Българска академия на науките, има значение дали държавното управление е според с него, или не е “, изясни Чорбанов и пожела да приказва като специалист, а не като кандидат-политик.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР