Единадесет кметове и ръководители на местни администрации в Украйна все

...
Единадесет кметове и ръководители на местни администрации в Украйна все
Коментари Харесай

11 украински кметове са пленени от руските войски

Единадесет кметове и ръководители на локални администрации в Украйна към момента са пленници, откакто са били отвлечени от съветските войски.

Това съобщи през днешния ден украинският вицепремиер Ирина Верешчук, съобщи Франс прес, предава Българска телеграфна агенция.

„ Към момента са в плен единадесет кметове на общини в регионите на Киев, Херсон, Харков, Запорожие, Николаев и Донецк “, уточни тя във видеообръщение, публикувано посредством Телеграм.

„ Информираме за това Международния комитет на Червения кръст, Организация на обединените нации, всички вероятни организации, както и за останалите изчезнали цивилни “, добави тя, отправяйки апел „ всеки да направи всичко, което е по силите му, за тяхното връщане “.

Верешчук означи, че старейшината на село Мотижин западно от Киев, държана от съветските войски, „ е била убита в плен “. Отвличането на Олга Сухенко и брачна половинка й, също открит погубен през вчерашния ден, бе оповестено от украинската прокуратура на 26 март.

След известията за отвлечени кметове на общини в Украйна в териториите, завладяни от съветските сили след нахлуването на Москва на 24 февруари, дейностите на окупаторите бяха наказани от Европейски Съюз. Един от тях, кметът на южния град Мелитопол, бе освободен – сменен против пленени от Киев съветски бойци.

Правозащитната организация „ Хюман райтс уоч “ съобщи през днешния ден в отчет, че е документирала редица случаи на вероятни военни закононарушения от страна на съветските войски в окупираните украински земи, по-специално неколкократно обезчестяване и случайни изтезания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР