Единадесет души, включително осем деца, бяха убити в щата Чин

...
Единадесет души, включително осем деца, бяха убити в щата Чин
Коментари Харесай

Мианмар: Осем деца бяха убити при военен удар срещу училище в щата Чин

Единадесет души, в това число осем деца, бяха убити в щата Чин на Мианмар, откакто боен аероплан бомбардира учебно заведение, споделят селяните.

Местните споделят, че ударът в отдалеченото село Вуилу в планинския регион е станал в сряда.

Мианмар сега е в плен на революция с многочислени въоръжени групи, които се борят против военната хунта, която смъкна определено държавно управление през 2021 година

Чин Щатът е цитадела на съпротивата против хунтата.

Тази седмица локалните бунтовници видяха бойци на етнически Чин да завладяват град Рикаудар, на границата с Индия. < /p>

Въпреки това локалните споделят, че не е имало бунтовници, основани във Вуилу, който има по-малко от 80 семейства и се намира в южната част на щата.

Според разкази, оповестени от поданици в обществените медии, военни самолети са хвърлили минимум две бомби върху селото в сряда вечерта.

Единият унищожи къща, която се използваше като неподготвено учебно заведение, убивайки осемте деца и трима възрастни, които учеха там. Сред жертвите са 34-годишният преподавател Ха Луанг и майка му, както и двете му деца.

Убитите деца са на възраст сред 7 и 11 години. Бомбите са развалили още няколко къщи и двете църкви в селото.

Щатът Южен Чин е бил очевидец на чести конфликти сред въоръжените сили и разнообразни размирен групи, само че локалните поданици споделят, че не е имало борба покрай Вуилу и не схващат за какво селото е било ориентирано.

Военното държавно управление претърпя поредност от провали при офанзиви на опозиционни сили в цялата страна през последните три седмици и разчита в огромна степен на военновъздушните сили, с цел да отвърне на удара.

Повратна точка в Мианмар, защото армията понася огромни загуби Войната на мианмарската хунта против бунтовниците разселва милиониДецата на Мианмар, избити при въздушен удар

Общностите в щата Чин бяха измежду първите, подвигат оръжие против хунтата след преврата през 2021 година, разчитайки на своите домашно направени пушки за лов на туми, с цел да атакуван от засада военни конвои.

Местно образувани милиции в големия планински щат се събраха под егидата на Защитните сили на Чин и започнаха да получават съвременни оръжия оттатък границата в Индия.

Южната част на щата Чин, към град Палетва, също е наранена от боевете сред военните и добре въоръжените бунтовници от армията на Аракан, които в този момент управляват огромна част от прилежащия щат Ракхайн.

Етническите чински бунтовници съумяха да завладяват редица военни бази и да лимитират множеството държавни сили в укрепени казарми в основните градове.

Чин, които са най-вече християни, от дълго време се оплакват от неуважение и обидно отношение от страна на централното държавно управление. През предходните десетилетия в щата е имало деен въоръжен протест.

На други места в страната хунтата е изправена пред акция от яростни офанзиви през последните седмици - от съюз от три въоръжени групи на етническите малцинства в щата Шан, по границата с Китай, както и съюзнически продемократични бойци другаде. на Мианмар предизвести, че страната е застрашена от раздробяване, в случай че държавното управление не може да управлява борбите в щата Шан. угриженост по отношение на нарастващия спор в страната - където два милиона души към този момент са разселени заради боеве.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР