Един от заявените приоритети на новото правителство е развитието на

...
Един от заявените приоритети на новото правителство е развитието на
Коментари Харесай

Утре по БНТ1: Захарен памук. Успехът на идеите

Един от декларираните цели на новото държавно управление е развиването на софтуерния бранш, преприемачеството и стартъп екосистемата в България. Европейски Съюз работи от десетилетия по тези въпроси, а България към момента изостава. Документалният филм на Българска национална телевизия " Захарен памук. Успехът на концепциите ", съфинансиран от Европейската комисия, събра няколко истории за международния триумф на българи -предприемачи.

" Захарен памук. Успехът на концепциите " споделя за българските бизнесмени, които покоряват света. Сниман е в София, Пещера и Париж.

Ще видите по какъв начин четирима ИТ експерти, уволнени от шефа си, основават своя компания в София, а 10 години по-късно я продават за 262 милиона $.

И още - по какъв начин концепцията на три девойки да основат международен фешън бранд в България направи по този начин, че Бионсе, Марго Роби, Мишел Обама, Дуа Липа да носят обувки създадени в Пещера.

В Париж екипът ни е позволен в най-големия цифров хъб в света Station F - остарял жп цех преди, а в този момент развъдник за бъдеще.

Как Европейски Съюз може да стане водач в света на технологиите и за какво сполучливият бизнес е като захарния памук?

Гледайте " Захарен памук. Успехът на концепциите " на 29 декември, сряда, от 17:10 ч по БНТ1.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР