Един от водещите женски хандбални клубове на Стария континент –

...
Един от водещите женски хандбални клубове на Стария континент –
Коментари Харесай

Черногорски гранд си хареса новия талант на българския женски хандбал

Един от водещите женски хандбални клубове на Стария континент – черногорският " Будучност ", желае да притегли в редиците си гарда на Бъки (Габрово) Мари Томова. Родената в Белене 16-годишна състезателка, изобретение на треньорките на Дунав Рафаела Врайкова и Магдалена Вълкова, беше поканена на няколкодневни проби в Подгорица и бързо съумя да убеди в качествата си локалните хандбални експерти.

Мари беше включена в тренировките на националния тим на Черна гора, набор 2000 година, който се приготвя за присъединяване във финалите на Световното състезание за девойки до 18 години в Полша през август. Шампионката на България при дамите, девойките до 16 и до 19 години с тима на Бъки взе участие в двуразови тренировки под наблюдението на цялостен екип – президента на клуба, старши треньора на женския отбор на Будучност, старши треньора на националния тим, асистент треньорите отговарящи за играта в отбрана и работата на вратарите, кондиционен треньор, физиотерапевт и други. Общото мнение, изразено пред Мари, е, че всички те биха се радвали тя да стане част от техния " Велики клуб ", и че виждат в нея сериозен капацитет да играе професионален хандбал.

От тук нататък всичко зависи от решението на Мари. От клуба ще я чакат още през септември, като персоналните й условия следва да се договорят, при положение, че тя се усеща подготвена да направи тази решителна крачка в своето хандбално развиване.

Светозар Гатев, sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР