Един от традиционните френски отбори ще гледа евротурнирите през следващия

...
Един от традиционните френски отбори ще гледа евротурнирите през следващия
Коментари Харесай

Лион се бетонира в Топ 3 и изрита Марсилия от Европа

Един от обичайните френски тимове ще гледа евротурнирите през идващия сезон по малкия екран. Става въпрос за единствения отбор от Лига 1, който е триумфирал в Шампионската лига - Олимпик Марсилия.

Южняците трябваше наложително да завоюват семейството си на директния съперник Олимпик Лион, само че вместо това отнесоха гласовит пестник с проваляне с 0:3. И по този начин ще гледат в профил по какъв начин другите се борят за европейска популярност.

Максуел Корне откри за гостите в средата на първата част, а Дуйе Чалета-Цар в 67-та минута утежни задачата на марсилци, като си изкара пряк червен картон. В края Муса Дембеле и още веднъж Максуел Корне оформиха класиката и бетонираха отбора си в Топ 3.

Мачът стартира равностойно с лек превес на Марсилия. Но Лукас Окампос и Луис Густаво не съумяха да се разпишат в първите минути. А "хлапетата " пък поведоха при първата си по-опасна офанзива. Тогава Усем Ауар малко инцидентно откри Максуел Корне в наказателното поле, той напредна с състезател на гърба си и с мощен удар прониза мрежата за 1:0.

Малко преди почивката Мемфис Депай можеше да удвои за гостите, само че не можа да уцели вратата от близка отдалеченост. Така полувремето завърши при гол задатък на гостуващия тим, а интригата остана и за втората част.

Депай и Корне пропуснаха първоначално за Лион, а Марио Балотели не беше прецизен за Марсилия. Час след началото на борбата Флориан Товен изпусна за "хлапетата " за следващ път, преди задачата им да стане надалеч по-лесна в 67-та минута. Тогава Дуйе Чалета-Цар си изкара пряк червен картон за фаул против откъсващ се зад отбраната противник и остави домакините с човек по-малко.

Корне можеше да постави точка на разногласието в 78-та минута, когато вкара и попадение, само че то беше анулирано поради засада. Но въпреки всичко Лион си подпечата триумфа в последните минути. Първо в 84-та минута Муса Дембеле направи 2:0 след страховит фалцов удар в далечния ъгъл на Стив Манданда.

А всичко завърши в 86-та минута, когато Корне осъществя втория си гол в мача след прекрасен независим пробив и мощен изстрел, не оставил никакви шансове на вратаря. Така мачът завърши с типичен триумф за Лион.

След тази развръзка "хлапетата " събраха 66 точки на третата позиция и им трябват още единствено две, с цел да си подпечатат мястото в Шампионската лига. Марсилия е с 55 точки и е на седем от четвъртата позиция, която дава право на присъединяване в Лига Европа и остава отвън шампионатите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР