Един от силните хора в Има такъв народ обяви новина,

...
Един от силните хора в Има такъв народ обяви новина,
Коментари Харесай

Каримански: Проектобюджетът влиза в парламента до края на януари

Един от мощните хора в " ИТН " разгласи вест, обвързвана с бюджета за другата година.

" Когато се предлага диференцирана ставка, би трябвало да има ясна и точна оценка на въздействието с качествени и количествени индикатори... Когато стартираме разглеждането на закона за държавния бюджет, тогава ще има спор за опция за понижаване на ставките по Данък добавена стойност, за предложение на диференцирана ставка, каквато всяка от парламентарните групи би желала да предложи. Щом има обаче задоволително претекстове и причини ". Това сподели пред БНР финансистът Любомир Каримански, ръководител на парламентарната комисия по бюджет и финанси. 

Той акцентира, че се работи по бюджета за 2022 година и се чака в края на януари най-късно да бъде импортиран за разглеждане в Народното събрание. 

" Няма по какъв начин да се съблюдава бюджета, който е внесъл служебният кабинет, защото не отразява политиките и това, което сме присъединили в съдружното съглашение ". 

В предаването " 12+3 " Каримански потвърди за готвени промени в Закона за енергетиката и че се чакат и ограничения, които министърът на стопанската система ще предложи. 

" Необходимо е да се промени КЕВР. Има потребност от смяна особено за бизнеса. Всичко, което касае потребителите в бизнеса на електрическа енергия, е належащо да бъде насочено в по-дългосрочни контракти, с цел да има бизнесът предвидимост. Всички целим зъбното колело, което движи стопанската система, да не бъде спъвано ". 

Novini.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР