Един от създателите на комиксовия герой Спайдърмен - Стив Дитко

...
Един от създателите на комиксовия герой Спайдърмен - Стив Дитко
Коментари Харесай

Почина един от създателите на Спайдърмен

Един от основателите на комиксовия воин Спайдърмен - Стив Дитко умря на 90-годишна възраст в Ню Йорк, заяви Би Би Си, цитирайки полицията в града.
Той е бил открит в безсъзнание в жилището си. Пристигналите малко по-късно парамедици са установили гибелта му.
Негови почитатели, в това число писателят Нийл Геймън, показаха почитта си към писателя.
Дитко става прочут с работата си за издателството на комикси " Марвел " при започване на 60-те години на предишния век, работейки с бъдещия изпълнителен шеф на издателството и легенда в света на комиксите Стан Лий. Двамата основават няколко хрумвания за супергерои, в това число Спайдърмен и Доктор Стрейндж.
Лий е предложил концепцията за супергерой младеж, който да има силите на паяк, само че Дитко е този, който е основал героя подобен какъвто го познаваме от синьо-червения костюм до паяжината, изстрелваща се от китките му.
Дитко напуща " Марвел " през 1966 година след продължителни разногласия с Лий и се мести в конкурентното издателство " Държавна сигурност Комикс ".
През целият си живот Стив Дитко е избягвал публичността, само че през 2007 година основава дружно с Би Би Си документалния филм „ В търсенето на Стив Дитко”
Джонатан Рос, който работи с писателя по документалния филм, го разказва като „ най-хубавият създател и основател на комикси, който в миналото е живял”, писа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР