Един от съоснователите на крипто компанията OneCoin“ – Карл (Себастиян)

...
Един от съоснователите на крипто компанията OneCoin“ – Карл (Себастиян)
Коментари Харесай

Съдружникът на Ружа Игнатова: Само тъпаци се връзват на схемата ни!

Един от съоснователите на крипто компанията „ OneCoin “ – Карл (Себастиян) Грийнууд (на фотографията с Ружа Игнатова)– се е признал за отговорен по обвиняванията на федералния американски съд за машинация. Това оповестяват от отдела на Прокуратурата на Съединени американски щати в Ню Йорк. Другият съучастник – българката Ружа Игнатова - към момента остава измежду най- търсените от ФБР.

Карл Грийнууд се е признал за отговорен пред съда в Манхатън по обвиняванията в машинация, осъществена по електронен път и пране на пари, които са свързани с пирамидата „ OneCoin “. В известието се напомня, че съдружникът на Грийууд - българката Ружа Игнатова, към момента е в листата на най-издирваните от ФБР нарушители.

Съобщението на прокуратурата цитира електронна преписка сред Игнатова, брат ѝ Константин, и Грийнууд. От множеството писма излиза наяве, че цената на криптовалутата не била функционалност от пазара, а просто определяна от „ OneCoin “. Самата Игнатова е поискала от компанията, която развива блокчейна да може ръчно и автоматизирано да дефинира цената на валутата. От други писма станало ясно, че криптовалутата не се добивала посредством „ копаене “. А посредством продажба на тоукъни.

„ Всъщност ние не „ копаем “ валутата, само че разправяме нелепости на хората “, написа Игнатова до Грийнууд. Самата тя се съгласила с изказванието, че „ системата не би проработила измежду интелигентните хора ;) ”. (оригиналния правопис е запазен)

Според американските закони Карл Грийнууд може да получи по 20 години затвор по всяко от обвиняванията - за скрит план за осъществяване на машинация по електронен път, за машинация по електронен път и за пране на пари, осведоми БНР.

Ръководителят на прокуратурата в Ню Йорк Деймън Уилямс е показал, че процесът е знак за това, че „ всеки, който желае да употребява системата на криптовалутите за измами “, ще бъде преследван. Самата Ружа Игнатова е в неопределеност от пет години. Министерство на вътрешните работи споделя, че тя е освободена от българското си поданство през 2017 година

Германският публицист и документалист Йохан декор Мирбах твърди, че контакти в София са я предизвестили, преди Игнатова да изчезне безследно. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР