Един от проблемите на Левски, свързани с финансови задължения, е

...
Един от проблемите на Левски, свързани с финансови задължения, е
Коментари Харесай

Отпадна иск за обявяване в несъстоятелност на Левски

 В Левски признаха за задължения, желаят оповестяване на клуба в неплатежоспособност
Един от проблемите на Левски, свързани с финансови отговорности, е изнемощял. Става дума за първата молба за оповестяване на футболния клуб в неплатежоспособност. В средата на декември се разбра, че компанията за образуване на чартърни полети “Титан 77 ” ООД е подала иск за пускане на процедура, която може да приключи с банкрут за Левски. Причината - дължима сума, която е забавена прекомерно дълго от “Герена ”.

Парите са за чартъра на “сините ” до Малта, където те изкараха едномесечен лагер предходната зима. На свое закрито разпоредително съвещание, извършено на 10 януари, Софийският градски съд е взел следното решение: Връща молбата с пр.осн.чл.625 от Търговски закон, предявена от “Титан 77 ” ООД против ПФК “ЛЕВСКИ ” АД, като нередовна. Разпореждането може да се апелира в едноседмичен период от уведомяването пред Софийския апелативен съд.

До 17 януари това не е направено, което значи, че делото ще бъде прекъснато.

Преди Коледа стана ясно, че има още една молба за процедура за оповестяване на Левски в неплатежоспособност. Тя е подадена от компанията на футболния сътрудник Николай Жейнов “Глобал Мениджмънт ” ЕООД. Той има да взема към 100 000 евро за услуги, свързани с прехвърляния на Левски. Наскоро Жейнов разгласи, че е на път да се разбере с новия изпълнителен шеф на Левски Павел Колев и казусът да бъде изчистен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР