Един от проблемите, които съществуват за нас е, че ние

...
Един от проблемите, които съществуват за нас е, че ние
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: Проблемът у нас е, че нямаме закон, който да продължи санкциите по „Магнитски“

„ Един от проблемите, които съществуват за нас е, че ние нямаме закон, който да продължи глобите по „ Магнитски “. Примерно балтийските страни, Словакия имат подобен допълващ закон. Тук нямаме подобен. “

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria анализаторът от Центъра за проучване на демокрацията Тихомир Безлов.

„ Това, което ми прави усещане е, че Съединени американски щати прекомерно се концентрираха над България. Ние към този момент имаме 9 глобени лица. Според мен за тях е забавно да опитват дали могат да повлияят на вътрешната политика на една страна. Първите обществени данни, които имаме от социологически проучвания за жалост не хващат развиването по „ Магнитски “. Очакванията са, че няма да има огромно въздействие върху електората “, означи още анализаторът.
Едно от нещата, което бе очевидно, е че Българска социалистическа партия изцяло отхвърлиха американските претекстове и те доста ясно и намерено направиха завой посока поддръжка на Русия. Ако имаме едно Българска социалистическа партия по времето на Станишев, което имаше доста прозападни политики и метод на говорене, то в този момент имаме доста по-крайно прокремълско ръководство на социалистите.
Според Безлов с изказванията на президента Радев, че България е подготвена да наложи несъгласие на квалифицирания от Европейски Съюз пакет наказания против нуклеарната енергетика на Русия, страната ни се е наредила до изолираната Унгария.

Анализаторът е на мнение, че с цел да имате действителни дейности по „ Магнитски “, би трябвало да има и постоянно държавно управление.

„ Ние още веднъж нямаме решение за това “, добави Безлов.

По неговите думи Съединени американски щати имат линия, в която демонстрират, че не са съгласни с българските политици, които са свързани с олигарси и корупция.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР