"Един от приоритетите на българското правителство (в момента, докато сме

...
"Един от приоритетите на българското правителство (в момента, докато сме
Коментари Харесай

Дъщерята на Цветан Василев: България е доведена до национална катастрофа

"Един от целите на българското държавно управление (в момента, до момента в който сме ръководител на ЕС) е бъдещето на младежите в Европа. Намирам това за иронично, защото българското държавно управление най-много има експертиза да стимулира младежите да напущат страната, а не да ги окуражава да останат. "

Това споделя в своя видеостатия Радосвета Василва - доктор по право и щерка на Цветан Василев.

"Всъщност, доста от моите другари, които напуснаха България, с цел да учат другаде преди време, освен към този момент имат непознати паспорти, само че и взеха решение децата им да не аплайват за българско поданство. Проучване на публичното мнение, което организирах в туитър, удостовери, че българите са склонни да се откажат от поданството си, изключително в случай че придобият "привлекателен " непознат паспорт ", споделя тя.

Радосвета Василева, както и татко й, и майка й, живее отвън България. За нея има заповед за арест.

"Серия от некомпетентни държавни управления докара страната до национална злополука – слабата стопанска система, мегакорупцията, намаляващите директни непознати вложения и неналичието на господство на закона са единствено част от провокациите пред страната ", написа дъщерята на някогашния притежател на "банката на властта ", в която по заръка на разнородни държавни управления се държаха над 70% от държавните запаси.

Говорейки за отчайващото равнище на образованието, тя споделя, че България е на предпоследно място в Европейски Съюз и по показателя DESI (Digital Economy and Society Index), който мери цифровата конкурентоспособност. Т.е. огромна част от българите нямат базисни цифрови умения.

Освен че няма тактика за основаване на работни места за младите, съгласно Василева тук определяща е шуробаджанащината при намиране на прехранване, а не уменията.

"По-важно е кого познаваш, а не каква ти е квалификацията ", отбелязва Василева.

Във видеото младата дама, която се дефинира и като "обществен деятел ", прави резюме на обстановката и, несъмнено, подчертава върху неналичието на господство на закона (самата Василева е доктор по право на Лондонския академични лицей University College London, (UCL).

"Дори и да имате хрумвания и да желаете да започнете частен бизнес, може да срещнете съществени компликации. България не е правова страна. Един от главните проблеми е неуважението на правото на частна благосъстоятелност.

България неслучайно заема чак 85-о място в International Property Rights Index (Международен показател за правото на собственост) след провалени страни в Азия и Африка. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР