Един от по-големите проблеми, които Google не може да реши

...
Един от по-големите проблеми, които Google не може да реши
Коментари Харесай

Android OS ще може да се надгражда през Play Store

Един от по-големите " проблеми ", които Гугъл не може да реши при операционната система Android, е надграждането й. Защо е по този начин, е ясно - обяснението се крие в казуса с фрагментацията - съществуват огромен брой производители и устройства, които употребяват OS Android. При Apple, несъмнено, подобен проблем няма - има една компания, която си създава устройствата. Затова ъпгрейдът на iOS постоянно стига бързо до устройствата. 

На процедура при Android производителите, а не Гугъл, пускат актуализациите за сигурност, които другояче са налични всеки месец.

Android е система с отворен код, която работи на необятен набор от устройства. Повечето производители вършат промени в системата и прибавят свои лични елементи като друг потребителски интерфейс, систематични приложения, само че също по този начин поддържат доста функционалности, които може да не са налични в истинската система, в " чистия " Android. Заради това множеството устройства, които се употребяват, съвсем не могат да бъдат на последната версия на Android.

Новината е, че с идването на Android Q в края на годината ще има нов метод за актуализация - 12 елементи на операционната система, разграничени в 3 категории, ще бъдат налични чрез Play Store като всяко друго приложение.

Така обновяването няма да изисква рестартиране на устройството, нито ще зависи от производителите. Гугъл ще пуска тези актуализации, когато са подготвени, тъй че потребителите ще могат да се уверят, че разполагат с най-новите версии, осигуряващи сигурността и поверителността на тяхното устройство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР